Boykota karşılık 'Palestine' kola!

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Filistine düzenlediği saldırılar nedeniyle İsrail ve İsrail'e destek veren ülkelere ait markalar da boykot ediliyor. Bu boykotlara karşılık Palestine Kola üretildi. Peki kola Türkiye'de mi üretildi? Satışa başladı mı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Boykota karşılık 'Palestine' kola!

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Filistin saldırılarında 39 bin 258 kişi hayatını kaybetti. İsrail'in insan haklarını göz ardı ederek sivil vatandaşlara saldırması dünya genelinde tepki toplarken ülkeye ait markalar da boykot ediliyor. Buna karşılık iki kardeş Palestine kolayı üretti.

İsrail ve söz konu ülkeye destek veren ülkelere ait firmalar boykot ediliyor. Vatandaşlar gıda, hijyen gibi pek çok sektörde alışveriş yaparken bu ülkelere kazanç sağlamayı tercih etmediklerini belirtiyor. Bu nedenle vatandaşlar alternatif ürünlere yöneliyor.

Boykota karşılık 'Palestine' kola!

Kayseri'de de boykot sürüyor!

İsrail'in soykırım niteliğindeki saldırılarına destek veren şirketler birçok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de boykot ediliyor. Kayseri genelinde ise Cumhuriyet Meydanı'nda bulunun Filistin çadırı ile bağış toplanırken farkındalık oluşturulmaya çalışılıyor. Kentte birçok Filistin'e destek yürüyüşleri ve mitingleri de düzenlendi. Bununla birlikte onlarca Kayserili vatandaş Filistin'e destek paylaşımları yaptı.

İsveç'in Malmö kentinde yaşayan Filistin asıllı iki kardeş de boykot edilen ürünlerin yerini doldurmak ve Filistin'e destek olmak için ürettikleri Palestine marka kolayı yurt dışında satmaya başladı. İki kardeş içecekten elde edilen geliri Filistinlilere bağışlamayı hedefliyor.