Bu da başka virüs: Aman dikkatli olun - Sağlık Bakanlığı uyardı!

Sağlık Bakanlığı Türkiye'de de görülen Batı Nil Virüsü enfeksiyonuna karşı vatandaşları uyardı. Peki bu virüsten kaçınmak için ne yapmak gerekiyor?

Bu da başka virüs: Aman dikkatli olun - Sağlık Bakanlığı uyardı!

Son dönemde Maymun Çiçeği virüsü ülkeleri alarma geçirdi. Türkiye'de ise çeşitli iddialar vatandaşları endişelendirse de Sağlık Bakanlığı gerekli açıklamaları kamuoyuna sundu. Bakanlık Batı Nil Virüsü enfeksiyonu ile ilgili de uyarı yaptı.

Batı Nil Virüsü, temmuz sonlarında başta Yunanistan ve İtalya olmak üzere Avrupa ülkelerinde görüldü. Virüs insanlarda nörolojik hastalıklara ve ölümlere neden olabilen ve insanlara sıklıkla enfekte sivrisineklerin sokması ile bulaşan bir hastalık olduğu biliniyor.

Hastalık, kişiden kişiye doğrudan bulaşmaz!

Türkiye'de ise temmuz 2020 yılından itibaren görülen Batı Nil virüsü enfeksiyonuna ilişkin Sağlık Bakanlığı uyarıda bulundu.

Açıklamada, hastalığın genelde mevsimsel olup, yaz boyunca ve sonbaharın erken dönemlerinde görüldüğü belirtildi.

Bu da başka virüs: Aman dikkatli olun - Sağlık Bakanlığı uyardı!

 

Virüsün kişiden kişiye doğrudan bulaşmadığının ifade edildiği uyarıda Afrika, Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Amerika ve Batı Asya'da hastalığın yaygın olarak görüldüğü bu nedenle seyahat edecek vatandaşların bakanlığın seyahat talimatlarına uyulması gerektiği vurgulandı.

Virüs bulaşan kişilerde belirti yok!

Uyarı metninde, virüsün bulaştığı kişilerin yaklaşık yüzde 80'inde herhangi bir belirti görülmediği ifade edildi. Hastaların yaklaşık yüzde 20'sinde ateş, baş ağrısı, kas ağrısı, halsizlik, iştahsızlık, lenf bezlerinde şişlik, bulantı, kusmsa, ciltte döküntü görüldüğü ifade edildi. Ayrıca, yaklaşık bir haftada iyileşme beklendiği de kaydedildi.