Bu Hastalık Sadece Kayseri'de Görülüyor

Kayseri, İç Anadolu Bölgesi'nde yer alması nedeniyle kurak ve soğuk iklimiyle biliniyor dolayısıyla burada yalnızca Kayseri'de görülen özgün bir hastalığın ortaya çıkmasına neden oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Bu Hastalık Sadece Kayseri'de Görülüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri, İç Anadolu Bölgesi'nde yer alması ve kurak, soğuk iklimiyle tanınıyor, bu iklim özelliği nedeniyle Kayserili vatandaşlarda aynı göz hastalığı ortaya çıktı.

Göz Kızarıklığı Artışta

Kayseri, İç Anadolu Bölgesi’nde yer alması ve kurak, soğuk iklimiyle tanınıyor ve bu iklimsel özellik, Kayseri’de yaşayan vatandaşların sağlığı üzerinde belirgin etkiler yaratıyor. Son zamanlarda, Kayseri’de birçok kişi göz kızarıklığı sorunuyla karşı karşıya kaldı. Göz kızarıklığı yaşayan kişiler bölgenin kuru havası ve düşük nem oranından kaynaklandığını söylüyor.

Kayseri’de son zamanlarda şikayetleri giderek artıyor. İç Anadolu Bölgesi’nin genelinde gözlemlenen düşük nem oranı, gözün nemlenmesini zorlaştırarak, çeşitli göz hastalıklarının yaygınlaşmasına neden oluyor.

Düşük nem göz sağlığını tehdit ediyor

Türkiye’nin Akdeniz, Ege ve Karadeniz bölgeleri, nem oranlarının yüksekliğiyle biliniyor. Bu bölgelerdeki yüksek nem, göz sağlığını korumada doğal bir avantaj sağlarken, İç Anadolu Bölgesi’nde aynı durum söz konusu değil. Kayseri’de düşük nem oranı, özellikle kuru havaların hâkim olduğu dönemlerde, gözlerde kuruluk ve buna bağlı rahatsızlıkların daha sık ortaya çıkmasına yol açıyor.

Doktor kontrolü şart

Ayrıca, havadaki toz, polen ve diğer alerjenlerin göz içine daha kolay girmesi, alerjik reaksiyonları tetikleyerek kızarıklık, kaşıntı ve yanma gibi belirtilere yol açabiliyor. Kayseri’nin kurak iklimi, bu alerjenlerin yoğun olarak bulunmasına ve dolayısıyla göz sağlığını tehdit eden bu tür rahatsızlıkların artmasına neden oluyor. Ancak göz kızarıklığı daha farklı sebeplerden de ortaya çıkabilir. Bu yüzden göz sağlığına ilişkin herhangi bir belirti yaşandığında, özellikle de kızarıklık gibi durumlar söz konusu olduğunda, mutlaka bir göz doktoruna başvurulmalıdır.