Bu içeceklerden uzak durun! – Dünyanın en zararlı 7 içeceği

Dünyanın en zararlı, uzak durulması gereken 7 içeceği belli oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Bu içeceklerden uzak durun! – Dünyanın en zararlı 7 içeceği

Dünyanın en zararlı, uzak durulması gereken 7 içeceği belli oldu. Tüm dünyanın severek tükettiği içecekler bu listede yer alıyor. Uzmanların yaptığı araştırmaya göre, insan sağlığına zarar verebilecek en riskli içecekleri belirledi.

Listede yer alan içeceklerin sağlıklı bir yaşam için sınırlı ölçüde tüketilmesi, ya da hiç tüketilmemesi uzmanlar tarafından öneriliyor. Alternatif içecek seçeneklerine yönelme ve dengeli beslenme alışkanlığı edinme sağlığı korumak adına önem taşıyor.

Açıklanan liste aşağıdaki gibi;

- Kola; içeriğinde bulunan şeker seviyesinin aşırılığı nedeniyle obezite ve tip 2 diyabet riskini artırabileceğinden dolayı zararlı içecekler listesinin en başında kola yer alıyor.
-Sıcak Çikolata ve Milkshake ise yüksek yağ ve şeker içeriğiyle kalp sağlığını olumsuz etkilediğinden bu listede yer alıyor.
-Enerji İçecekleri; İçeriğinde bulunan kafein ve aşırı şeker kombinasyonundan dolayı çeşitli sağlık sorunlarına yol açabiliyor.
-Yapay meyve suları; İçerdikleri kimyasallar nedeniyle metabolizmayı olumsuz etkileyebileceğinden bu listede adına yer veriliyor.
-Alkol; Tüketiminin, karaciğer sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri bulunuyor.
-Süt tozlu kahve; Yüksek kolesterol içeriği ile kalp rahatsızlıkları riskini artırabileceğinden, listede yerini alıyor.