Bu iddia çok konuşulur – Kayseri'nin bir numaralı lezzeti organları mı çürütüyor?
Kayseri, Sivas ve Afyonkarahisar'ın yarıştığı, Kayseri'nin tescilli lezzeti 'Sucuk' ile ilgili ortaya atılan iddia çok konuşulacak. Kayseri'nin bir numaralı lezzeti sucuk organları mı çürütüyor? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…
Kayseri sofralarının baş tacı sucuk ile ilgili çok önemli iddialar gündeme geldi. Bayıla bayıla yediğimiz sucuk kolesterol yaptırıyor, hatta kanserin de en büyük sebeplerinden biri olarak görülüyor.
Kayseri’nin tescilli lezzeti sucuk kahvaltıların vazgeçilmezi olarak sayılıyor. Fakat iddialara göre düzenli ve aşırı tüketildiğinde sağlık üzerinde olumsuz etkilere sebep oluyor. Posta’nın haberine göre, sucuk yüksek miktarda doymuş yağ tüketimi ile kolesterolü artırıyor. Ayrıca kalp hastalıklarının riskini artırabiliyor. İşlenmiş bir et ürünü olan sucuk içinde bulunan katkı maddeleri ile kanserojen etkilere sahip. Yine iddialara göre kolon kanserinin riskini artırıyor. Yüksek miktarda tuz içermesinden dolayı kalp ve böbrek hastalıklarına yol açıyor. Düzenli olarak tüketildiğinde, kilo alımı ve obeziteye sebep oluyor. Sindirim sistemi sağlığını da olumsuz etkileyen sucuk, aşırı tüketildiğinde bağırsak florasını bozarak sindirim sistemi hastalıklarına yol açıyor.
Kayserililerin kahvaltılarda vazgeçilmezi olan sucuğun sağlık üzerindeki olumsuz etkilerinin organları çürüttüğü iddia edildi. Aşırı tüketimi ile kolesterole tavan yaptıran sucuk damarları tıkayarak, kanserin en büyük sebeplerinden biri sayıldı.