Bu işin dengesi yok – 300'e de var 7 bine de!

Kayseri düğünleri son zamanlarda sansasyonel rakamlarla gündemden düşmüyor. Bu kez de gelin çiçeğinin ücretleri 'Bu işin dengesi yok' dedirtti.

Bu işin dengesi yok – 300'e de var 7 bine de!

Kayseri’de düğün organizasyonları her geçen gün daha da artan rakamlarla gündemden düşmüyor. Düğün masrafları sınır tanımazken, talebe göre değişen gelin çiçeği fiyatları da çiftleri zor duruma sokuyor. 300 TL’den başlayan ve 7 bin TL’ye kadar açılan fiyat farkı, ‘Bu işin dengesi yok’ dedirtiyor.

Fiyatlar Dudak Uçuklatıyor

Gelin çiçeği fiyatları, kullanılan malzemeye, çiçeğin türüne ve düzenlemesine göre değişiklik gösteriyor. Standart bir gelin çiçeği 300 TL'den başlayan fiyatlarla satılırken, özel tasarım çiçeklerden oluşan çiçek buketlerinin fiyatı 7 bin TL'ye kadar çıkabiliyor. Düğün sektöründe hizmet veren çiçekçiler, bu yüksek fiyatların özellikle ithal çiçeklerin tercih edilmesinden kaynaklandığını belirtiyor.

Bu işin dengesi yok – 300'e de var 7 bine de!

Çiftler Ne Yapacağını Şaşırdı!

Düğün döneminde zaten bütçeyi kontrol etmekte zorlanan çiftler yüksek fiyatlar karşında ne yapacağını şaşırıyor. Her şeyin en iyisi olması gerektiğini düşünen çiftler, ufak şeylerin bu kadar pahalı olmasının sebebini anlamadığını ifade ediyorlar. Bazı çiftler bu fiyat farkına alternatif olarak, yerel çiçeklerden oluşan daha ekonomik seçenekleri tercih ederken, bazıları da gelin çiçeğini kendileri yapmayı tercih ediyor. Gelin çiçeğinin düğün gününün en önemli aksesuarlarından biri olduğunu düşünen birçok çift, bütçesini zorlasa da istedikleri çiçeği almakta ısrarcı oluyor.

Konu ile ilgili yeni evlenecek bir çift, ‘Nişan çiçeğime Mayıs ayında 3 bin 500 TL ödeme yaptım. Şu an fiyatlar daha pahalı. Her geçen gün fiyatlar zaten zam geliyor. Orta halli bir çiçek yaptırmak zorundayım. Birde buna masraf yapamam. 300 TL’lik çiçek çok hafif kalır. Hiçbir çiçek de 7 bin TL hak etmez’ dedi.