Bu işin zahmetini çekmek istemeyenler bakın kaç lira ödüyor?

Kayseri'nin geleneksel ürünü mantı, lezzeti kadar zahmeti ile de biliniyor. Kayseri Mantısını dışarıda yiyemeyen ve evde sıkmak için vakit bulamayanların tercihi ev hanımlarına gelir kapısı oluyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Bu işin zahmetini çekmek istemeyenler bakın kaç lira ödüyor?

Kayseri denilince ilk akla gelen lezzetlerden birisi olan mantı zahmeti ile öne çıkan yemeklerin başında geliyor. Evde yapması zahmetli olan mantı herkes tarafından lezzetli yapılamazken lezzetli yapanlar taleplere yetişemiyor.

İmece usulü devam ediyor 

Kayseri’de geleneksel olarak imece usulü olarak sıkılan mantılar artık ev hanımları tarafından gelir elde etmek amacıyla sıkılıyor. Kayseri’de eski zamanlarda bir araya gelen komşular artık gelir elde etmek için bu işi yapıyor. Çalışan kadınlar başta olmak üzere zahmeti ile bilinen mantıya vakit ayıramayanların tercihi mantı sıktırmak oluyor.

Kıymanın kilosuna göre hesaplanıyor

Bu işin zahmetini çekmek istemeyenler bakın kaç lira ödüyor?

Kayseri’de bir araya gelen kadınlar evlerinde sıktıkları mantılar sayesinde gelir elde ediyor. Mantılarda ise kıymayı mantıyı yaptırmak isteyen kişi getirirken un, yumurta, tuz gibi diğer malzemeler mantıyı hazırlayan kişilerce alınıyor ve fiyatın içerisine dahil ediliyor.

Kıyma üzerinden hesaplanıyor 

Fiyat tarifeleri farklılık gösterirken fiyatlar sıktırılmak istenilen kıymanın kilogramına göre değişiyor bir kilogram kıyma ortalama olarak 850 TL’ye mantıya dönüşüyor.  Ev hanımları oluşturdukları gruplar sayesinde aylık ortalama olarak 4000 TL kazanç sağlayabiliyor.