Bu kadarına da pes doğrusu!

Kayserispor ve Ankaragücü'nün teknik direktörleri Burak Yılmaz ve Emre Belözoğlu, Süper Lig'de kümede kalma mücadelesi veriyor. Kayserispor, Konyaspor ile, Ankaragücü ise Pendikspor ile karşılaşacak. Hangi takımların ligde kalacağı merakla bekleniyor. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haberin Kayseri Haberinde...

Bu kadarına da pes doğrusu!

Kayserispor'u çalıştıran teknik direktör Burak Yılmaz ile Ankaragücü teknik direktörü Burak Yılmaz, aynı kaderi yaşıyor.

Futbolculuk hayatında da çok iyi arkadaş olan ikili, şu an takımlarını kümede tutmak için var güçleriyle kafa yoruyor. Süper Lig'in agresif yapıya sahip olan iki futbolcusu da zor günler yaşıyor. Futbolu bıraktıktan sonra kısa bir süre Beşiktaş'ta teknik direktörlük yapan, ardından da Kayserispor'un başına geçen Burak Yılmaz, beklentilere tam anlamıyla yanıt veremedi. Genç çalıştırıcı, Sarı-Kırmızılı takımda 14 maça çıkan Yılmaz, 3 galibiyet, 6 beraberlik, 5 yenilgi aldı. Burak Yılmaz'ın, Kayseri'de aldığı tek galibiyet Ankaragücü oldu. 2024 yılı, Kayserispor'a yaramadı. Sezon başından bu yana yaşanan sakatlıklar, cezalar ve takımdan ayrılan futbolcular, Sarı-Kırmızılı takımı, fazlasıyla etkiledi.

Bu kadarına da pes doğrusu!

Mame Thiam ve Olivier Kemen gidince sistem eror verdi

Ligin ilk yarısında 4'üncü sıraya kadar yükselen, 6 maç üst üste kazanan Kayserispor'dan eser kalmadı. Özellikle Mame Thiam ve Olivier Kemen gibi üst düzey oyuncuları kaybeden Sarı-Kırmızılılar, Majid Hosseini ve Julian Jeanvier'in de yaşadığı sakatlıkların ardından bir türlü toparlanamadı. Bu süreçte takıma takviye yapılan Otabek Shukurov, Duckens Nazon ve Mehdi Bourabia'nın da gidenlerin yerini dolduramaması önce Recep Uçar'ı, ardından da Burak Yılmaz'ı derdinden sarstı.

Bu kadarına da pes doğrusu!

Dananın kuyruğu bu hafta kopacak

Burak Yılmaz'ın 'Ağabey' diye hem futbolculuk hem de teknik direktörlük döneminde sevip saydığı Emre Belözoğlu da aynı kaderi yaşıyor. Genç çalıştırıcı da Başakşehir'den ayrıldıktan sonra zorlu bir süreç yaşıyor. Türk futbolunun önemli, bir o kadar da agresif teknik direktörleri, kariyerleri açısından son 2 haftada kader maçlarına çıkacak. Kayserispor, Konyaspor'u, Ankaragücü de Pendikspor ile final maçlarına çıkacak. Bakalım, ligin bitiminde hangi teknik direktörlerin takımları kümede kalmayı başaracak.

İki futbol adamının aynı kedari yaşaması 'Bu kadarına da pes doğrusu' yorumuna neden oldu.