Bu kadarına da pes doğrusu!

Son dönemde art arda gelen zamlar, Kayseri'nin plaka kodu 38, Türkiye genelinde gündemden düşmüyor. Elektrik ve doğalgaza yapılan yüzde 38'lik zam, 38 rakamını bir simgeye dönüştürdü.

Bu kadarına da pes doğrusu!

Kayseri, plakasıyla gündeme gelmeye devam ediyor. 

Son zamanlarda gelen art arda zamlar, vatandaşı ekonomik anlamda zora sokuyor. Özellikle geçtiğimiz ay başında yapılan elektrik zammı ve doğalgaz fiyatlarındaki yüzde 38’lik artış, 38 rakamının yeniden gündeme gelmesine neden oldu. Kayseri'nin plaka kodu olan 38, bu zam dalgasının bir nebze sembolü haline geldi.

Bu kadarına da pes doğrusu!

Euro'nun 38 TL seviyesine ulaşması dikkat çekti

Döviz kurlarındaki son zamanlardaki artışlar dikkat çekiyor. Euro, 38 Tl oldu, bu durum, 38 rakamını öne çıkaran bir başka gelişme olarak dikkat çekti. Euro’nun 38 TL seviyelerine ulaşması, Kayseri'nin plaka kodu olan 38'e olan bağı birkez daha akıllara getirdi. Bu durum, Kayseri’nin plaka kodunu sadece bir şehir kodu olmaktan çıkarmış olarak yorumlanmasına neden oldu. 

38, artık sadece Kayseri plakası değil

Kayseri'nin plaka kodu 38, zamların sembolü olurken, vatandaşlar arasında, 38 rakamı artık ekonomik sıkıntı olarak bilinç altına yerleşti. Türkiye'nin dört bir yanında 38 rakamı, böylelikle Kayseri plakasından çıkmış hale geldi. Kayserispor'a gönül veren taraftarlar da 'Euro 38 oldu, Kayserispor'un borcu otomatik arttı' olarak yorumladı.