Bu konu çok tartışma yaratır - Kayserililer tepkili!

Sizce evlendikten sonra kadınlar kendi soyadını kullanabilmeli mi? Bu konu zaman zaman sosyal medyada gündem olurken TBMM noktayı koydu. Bazı Kayserililer ise bu karara tepki gösterdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Bu konu çok tartışma yaratır - Kayserililer tepkili!

Kadınların evlendikten sonra çift soyadı kullanıp kullanmaması kamuoyunda zaman zaman tartışmalara yol açtı. Bu konu TBMM Adalet Komisyonu'nda 20.5 saatlik görüşme sonrası karar netleşti. Kayserililer ise bu karara tepki gösterdi.

Halk arasında 9. Yargı paketi olarak bilinen, biri geçici madde olmak üzere 39 maddelik ''Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edildi.

Kadınlar kendi soyadını kullanamayacak!

Buna göre kadınlar evlendikten sonra tek başına kendi soyadını alamayacak. Anayasa Mahkemesinin konuya ilişkin iptal kararı doğrultusunda, Türk Medeni Kanunu'nda düzenlemeye gidiliyor.

Bu düzenlemeye göre kadın, evlenince kocasının soyadını alacak. Kadın evlendirme memuruna veya sonrasında nüfus idaresine yapacağı yazılı başvuruya kocasının soyadı önünde önceki soyadını kullanabilecek. 

Kadının soyadı, kendi soyadı ile önceki kocasının soyadından oluşuyorsa kadın bu soyadlarından sadece birisini evleneceği kocasının soyadının önünde kullanabilecek.