Bu kurabiyede margarin yok! – Az malzemeli tarifler

Artan maliyet fiyatları sebebiyle az malzemeli tarifler sık sık araştırılıyor. Sağlık açısından da büyük risk barındıran margarini kullanmak istemeyenlere harika bir tarifle geldik.

Bu kurabiyede margarin yok! – Az malzemeli tarifler

Atıştırmalık olarak veya misafirlere ikram edilmek için hazırlanan kurabiyelerin artan malzeme fiyatları vatandaşları az malzemeli tariflere yönlendiriyor. Hem az malzemeli hem de margarin olmayan sağlıklı bir kurabiye tarifi ile geldik.

Evde bulunan malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz bu kurabiye ile hem sağlıklı bir atıştırmalık elde edeceksiniz, hem de misafirlerine eşsiz sunumlar hazırlayabileceksiniz. İşte tarifin detayları;

Malzemeler

1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
1 paket vanilya ve kabartma tozu
3-3,5 su bardağı un

Hazırlanışı

Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri uygun bir kapta karıştıralım. Karışımı hazırladıktan sonra unu kontrollü biçimde ekleyerek, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Hazırladığımız kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım. Kopardığımız parçaları elimizle yuvarlayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim. Yuvarladığımız kurabiyeyi isteğe bağlı pet şişe kapağını kakaoya batırıp aralıklı olacak şekilde 3 yerine bastıralım. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20- 25 dakika pişirelim. Kurabiyelerin altı kızarıp, üstü pembeleşince fırından çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun!

Bu kurabiyede margarin yok! – Az malzemeli tarifler

Not: Kurabiye pişerken biraz yayılıyor. Bu sebepten fırın tepsine çok sık aralıklarla dizmeyelim.