Bu kurala uymayana 100 bin TL ceza!

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, sosyal medya platformlarında yayımlanan otomobil ilanlarına yönelik kapsamlı bir düzenleme yapılacağını duyurdu. Yeni düzenlemeye uymayanlara 10 - 100 bin TL ceza kesilecek. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Bu kurala uymayana 100 bin TL ceza!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, sosyal medya platformlarında yayımlanan otomobil ilanlarına yönelik kapsamlı bir düzenleme yapılacağını duyurdu. Gürcan, bu düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle birlikte, kurallara uymayan platformlara ilan başına 10 bin TL ile 100 bin TL arasında para cezası uygulanacağını belirtti.

'Belirlenen kurallara uyacaklar'

Habertürk’ün haberine göre, Bakanlık özellikle sosyal medya platformları üzerinden kontrolsüz şekilde yapılan ilanları disipline etmeyi hedefliyor. Gürcan; ‘Ya belirlenen kurallara uyacaklar ya da ağır cezalarla karşı karşıya kalacaklar’ ifadelerini kullandı.

Bakanlık kontro altına aldı

Bakan Yardımcısı Gürcan, özellikle sosyal medya platformları üzerinden yapılan ilanların, otomobil piyasasında spekülasyon yaratabilecek nitelikte olduğunu belirtti. Bakanlık, bu ilanların fiyat ve kalite açısından düzenli olarak kontrol edilmesini sağlayarak, tüketicilerin yanlış yönlendirilmesinin önüne geçmeyi amaçladığını aktardı.