Bu Kurallara Uymayan Belediye Başkanlarına Hapis Cezası Verilecek

Sokak köpekleriyle ilgili kanun teklifi hazırlandı ve bu kapsamda, sokak köpeklerine yönelik alınacak önlemler ve belediyelere getirilecek sorumluluklara uymayan belediye başkanlarına hapis cezası verilecek. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Bu Kurallara Uymayan Belediye Başkanlarına Hapis Cezası Verilecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti tarafından hazırlanan sokak köpekleriyle ilgili kanun teklifi hazırlandı ve yönelik alınacak önlemler ve belediyelere getirilecek sorumluluklara uymayan belediye başkanlarına hapis cezası verilecek.

Başıboş Köpeklerin Uyutulması Kararı Belediyelerde…

AK Parti, başıboş köpeklerle ilgili kanun teklifini hazırladı ve Meclis grubunda vekillerin bilgilendirildiği teklif imzaya açıldı. Bu kapsamda, sokak köpeklerine yönelik alınacak önlemler ve belediyelere getirilecek sorumluluklar netleşti. Yeni düzenlemeye göre, başıboş köpeklerin uyutulmasına belediyelerde oluşturulacak kurul karar verecek. Bu kurul, veteriner hekimlerden oluşacak ve kuduz tehlikesi olan, hastalıklı, saldırgan ve sokaklarda sürüler hâlinde dolaşan başıboş köpeklerin barınaklara alınmasına ve uyutulup uyutulmayacağına karar verecek.

Bir Yıldan Üç Yıla Kadar Hapis Cezası…

Yükümlülüklerini yerine getirmeyen yerel yöneticilere ciddi yaptırımlar getiriliyor. Başıboş köpekleri toplamakla yükümlü olan ancak bu sorumluluğu yerine getirmeyen yerel yöneticilere bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası verilecek. Bu suçun tekrarı durumunda ceza artırılacak ve belediye başkanları seçilme yeterliliğini kaybedecek. Ayrıca, sokak hayvanlarını kendi bölgelerinden toplayıp başka bölgeye bırakanlara yönelik para cezaları da artırılacak.

Barınak ve Bakım Masrafları İçin Bütçeden Pay Ayrılacak

Belediyeler, barınak ve diğer bakım masrafları için bütçelerinden binde 5 oranında pay ayırmak zorunda olacak. Bu pay başka harcamalar için kullanılamayacak ve yapılan denetimlerde başıboş sokak köpekleri için ayrılan payı başka amaçlar için kullanan belediye başkanlarına ceza verilecek. Ayrıca, evcil hayvanını sokağa atan veya yasaklı ırkların üretimini yapanlara hayvan başına 60 bin lira ceza verilecek ve bu kişiler bir daha hayvan sahiplenemeyecek.

Başıboş Köpekler Yeniden Sokağa Bırakılmayacak

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, yeni düzenlemenin önemli bir değişiklik getirdiğini belirtti. Şu anda sokaktan alınan bir hayvan, kısırlaştırılıp aşılandıktan sonra yeniden sokağa bırakılıyordu. Yeni teklifte bu uygulamaya son veriliyor. Başıboş köpekler barınaklarda bakılacak ve rehabilite edilemeyen, saldırgan, hastalıklı, kuduz riski olan hayvanlara uyutma uygulanacak.