Bu market önceden Kayseri'nin en ucuzuydu – Şimdi zincir marketleri solluyor!

Son zamanlarda temel ihtiyaçlarda yaşanan fahiş zamlarla birlikte Kayseri'nin en ucuz marketi de fiyatlar konusunda diğer marketlerle yarışıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Bu market önceden Kayseri'nin en ucuzuydu –  Şimdi zincir marketleri solluyor!

Geçtiğimiz yıllarda hayata geçirilen Tarım Kredi Kooperatifleri vatandaşlara uygun fiyatlı hizmet sunmak amacıyla hizmet veriyordu. Ancak Kayseri’de de en ucuz olmasıyla bilinen bu marketler artık diğer marketlerle yarışıyor. 

Tarım Kredi Marketleri fiyatları merak konusu oldu. Son yıllarda temel ihtiyaç ürünlerine gelen fahiş zamların ardından Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Tarım Kredi Kooperatif Marketleri’nin yurt genelinde yeni şubeler açmasına karar verilmişti. 

Tarım Kredi Marketleri’nde satılan ürün yelpazesi oldukça geniş. Taze sebze-meyveden şarküteri ürünlerine, tekstilden kozmetik ve bakım ürünlerine, bakliyattan süt ürünlerine kadar vatandaşların ihtiyaç duyduğu birçok ürünü bulmak mümkün.

BİM, A101, Şok market zincirlerinin benzeri olan Tarım Kredi Marketleri’nde satılan ürünler uygun fiyatlı olmasıyla dikkat çekiyordu.

Ancak ilk zamanlarda vatandaşa oldukça cazip gelen Tarım Kredi Kooperatifleri şimdilerde fiyat konusunda adeta büyük marketlerle yarışır oldu. 

Ucuz gıdaya erişim amacıyla kurulan Kooperatif marketlerde satılan pirinç, bulgur, nohut, yağ, şeker, un ve süt ürünlerinin, zincir marketlere göre ortalama 8 TL daha yüksek fiyatla raflarda yer aldığı da kaydedilmişti.

Vatandaşa daha ucuz ürünler ulaştırma hedefiyle kurulan Tarım Kredi marketlerde, temel gıda ürünlerinin pahalı olması vatandaşların tepkisini çekiyor. Tarım Kredi marketlerde özellikle temel gıda ürünlerinin, yerel ve zincir marketlere göre zaman zaman daha pahalı olduğu görüldü.

Vatandaşlar, fiyat karşılaştırması yaparak en ucuz ürünü alırken, pahalı olmasından dolayı Tarım Kredi marketinden alışveriş yapmadıklarını dile getiriyor.