Bu Öğrenciler KYK Yurtlarında Ücretsiz Kalabilecek!

Üniversiteye yeni başlayacak öğrenciler, farklı şehirlerdeki KYK yurtlarını yakından takip ediyor. Ayrıca bazı öğrenciler, KYK yurtlarından ücretsiz yararlanabilecek. Ücretsiz konaklama hakkından yararlanabilecek öğrenciler için belirli kriterler bulunuyor.

Bu Öğrenciler KYK Yurtlarında Ücretsiz Kalabilecek!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Üniversite eğitimi başlayacak öğrenciler, farklı şehirlerdeki KYK yurtlarına büyük bir ilgi gösteriyor. Özellikle yeni bir şehirde eğitim hayatına adım atacak öğrenciler, konaklama seçeneklerini dikkatle değerlendirirken, KYK yurtlarının sunduğu imkânları yakından takip ediliyor. Bazı öğrenciler ise KYK yurtlarında ücretsiz konaklama fırsatından yararlanabilecek.

Başvuru tarihi yaklaşıyor

Başvurular 29 Ağustos 2024 tarihinde başladı ve 2 Eylül 2024 saat 23.59’a kadar devam edecek. KYK yurtlarında ücretsiz konaklama hakkı, belirli durumlarda olan öğrenciler için geçerli olacak. Anne ve babası hayatta olmayan, 25 yaşını geçmemiş öğrenciler bu haktan yararlanabilecek. Bu durumdaki öğrenciler, devlet destekli bir ortamda barınma ihtiyacını karşılayabilecekler.

KYK'dan devlet korumasındaki öğrencilere büyük destek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın çeşitli programları kapsamında barınan ve lise veya dengi öğrenimlerini tamamlayan öğrenciler, KYK yurtlarında ücretsiz konaklama hakkına sahip olacaklar. Ayrıca devlet koruması altında olan öğrenciler de bu haktan faydalanabilecek. 

Öğrenciler, belirtilen tarihler arasında başvurularını tamamlayacaklar. Başvuru süreciyle ilgili detaylı bilgi ve başvuru formuna, KYK’nın resmi web sitesi ve ilgili sosyal medya hesaplarından ulaşılacak.