Bu sefer Kayserilinin değil - Belediyelerin canına tak etti!

Son dönemde Kayseri'nin bazı bölgelerinde artan çevre kirliliği alarm veriyor. Belediye ekipleri temizlese de bu görüntüler tepki topluyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Bu sefer Kayserilinin değil - Belediyelerin canına tak etti!

Kayseri'de bazı sokak ve caddelerde çevre kirliliğinde artış gösteriyor. Özellikle bazı işletmelerin sorumsuzca etrafa çöp bırakması ve o çöplerden akan şekerli içecekler etrafta kötü koku, sinekleme ve zeminde yapışkanlık yapıyor. Belediyeler temizlese de vatandaşların dikkatsizliği tepki topluyor.

Şehir merkezi ve ilçelerin bazı cadde ve sokaklarında artan çevre kirliliği hem vatandaşların hem de çevre aktivistlerin tepkisini çekiyor. Bölgede çöp birikintileri, görüntü kirliliği oluştururken çevreyi de olumsuz etkiliyor. Bu durum endişeye yol açıyor.

Bu sefer Kayserilinin değil - Belediyelerin canına tak etti!

Belediye ekipleri çalışmalarını sürdürse de bazı vatandaşların çevreye duyarsızlığı büyük sorun teşkil ediyor. Sokaklarda çöp kutularının olmasına rağmen bilinçsizce yerlere çöp atılmasına çevre aktivistleri tepki gösteriyor. Özellikle çevrede plastik atıkların yoğunluğu dikkat çekiyor.

Sadece bununla sınırlı değil!

Bir vatandaş çevre kirliliğinden rahatsız olduğunu dile getirerek, 'Burası hepimizin ortak alanı. Ancak vatandaşların umursamadan çöplerini ortaya atmalarından bıktık' ifadesini kullandı.

Bir vatandaşın sıkıntısı ise işletme kolundan geldi. Edinilen bilgiye göre işletmeler çöplerini binalara ait çöp kovalarına geç vakitte atıyor. Kova gün içinde dolu olduğundan dolayı akşam vakti bina sakinlerinin çöpü kovaya sığmıyor. Vatandaşlar ise bu durumdan oldukça muzdarip.

Bu sefer Kayserilinin değil - Belediyelerin canına tak etti!

Sorumsuz işletme çok - Zabıta nerede?

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin çevre temizliği ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Park, bahçe ve kaldırımlarda sıkça temizlik görevlisi bulunuyor. Ancak vatandaşların duyarsızlığının yanı sıra işletmelerin çöp kovalarını kaldırımlarda bırakması tepki topluyor.

Bu sefer Kayserilinin değil - Belediyelerin canına tak etti!

Kimi işletmeler kovalarını yol kenarında pis bir şekilde bırakıyor kimi işletmeler ise çöp kovası olmaması nedeniyle direk kenarlarına bırakıyor. Dolayısıla içerisindeki sıvı çöpler akarak etrafa yayılıyor. Vatandaşlar zabıtaya şikayet ettiklerini ancak bir şey değişmediğini söylüyor. Özellikle Talas ilçesinde denetimlerin artması ve gerekli işlemlerin yapılmasınını istiyor.