Bu şehirlere yoğun kar yağacak!

Türkiye geçtiğimiz yıllarda etkili olmayan kış mevsimi sebebiyle zor günler geçirdi. Peki bu yıl kar yağışları istenen kadar etkili olacak mı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Bu şehirlere yoğun kar yağacak!

Türkiye’de etkisini göstermeyen kış mevsimleri yurtta kuraklığa sebep oldu. Vatandaşlar bu yıl kar yağışlarının etkili olup olmayacağını merak ediyor. Peki bu yıl kar yağışları ne kadar etkili olacak, hangi şehirlerde yoğun yağışlar görülecek? İşte detaylar…

Türkiye geçtiğimiz kış mevsiminde kuraklık nedeniyle zor günler geçirdi. Kent merkezlerine neredeyse hiç kar yağmazken, yaylalarda da kar örtüsü eski yıllara göre oldukça azalış gösterdi.
Bu durum, yaz aylarında su kıtlığına ve tarım arazilerinde verim kaybına neden olurken uzmanlar, 2024 kışının geçmiş yıllara göre çok daha sert geçeceğini öngördüklerini kaydediyor.

Son 30 Yılın En Sert Kışı Bekleniyor

Uzmanlar, 2023-2024 kış mevsiminde Türkiye’nin son 30 yılın en sert kışını geçireceğini belirtiyor. Bu kışın, kar yağışları açısından oldukça zorlu olacağı öngörülüyor. Eylül ve Ekim ayında aralıklarla sağanak yağışlar beklenirken, Kasım ayından itibaren bazı bölgelerde kar yağışlarının görülmesi muhtemel görünüyor.

Sonbahar Yağışlı Geçecek

X’in güvenilir hava durumu tahmin kaynağı haline gelen Hava City’nin tahminlerine göre, sonbahar mevsimi Eylül ayında sağanak yağışlarla başlayacak. Sonbahar boyunca ülke genelinde sağanak yağışların etkili olması beklenirken, kar yağışlarının ise özellikle iç kesimlerde Kasım ayından itibaren kendini göstereceği kaydediliyor.

Kar yağışının potansiyel olarak yüksek olacağı iller ise şunlar,

Afyonkarahisar
Ankara
Bursa
Bolu
Sakarya
Kocaeli
Eskişehir
Konya
Karaman
Sivas
Malatya

Bu illerde özellikle kış aylarında yoğun kar yağışları yaşanacağı aktarılırken Kayseri’nin de bu yağışlardan nasibini alması bekleniyor.