Bu Sene Bahçeler Boş Kaldı!

Kayseri'de iklim şartlarına bağlı olarak bu sene domates bekleyen bahçe sahiplerinin yüzü gülmedi. Kayseri genelinde domates stillerinin dalları boş kalırken, bitkiler sadece yeşil ve gür olmasıyla kaldı.

Bu Sene Bahçeler Boş Kaldı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri’de bahçe ve balkonlarda en sık yetiştirilen sebzelerin başında domates geliyor. Ancak domates mahsulü bekleyen vatandaşlar hayal kırıklığı yaşıyor. Bu sene mevsim şartlarına bağlı olarak mahsul ya olmadı ya da az oldu, üreticinin yüzü gülmedi.

Her Zaman Dallar Kırılır Bu Sene Hiç Yok!

Her sene bahçesine domates ektiğini ve yüksek verim aldığını ifade eden bir vatandaş bu sene geçen senelere göre çok daha domates stili ekmesine rağmen mahsul alamadığını ifade etti. ‘Bu sene domateslerin gübresini verdim, suyunu verdim çapasını yaptım ama sonuç ortada.’ dedi.

Bu Sene Bahçeler Boş Kaldı!

Allah’tan Gelene Razı Olmak Lazım…

Bireysel üretici bu sene verim alamasa da Allah tan gelene razı olmak lazım diyerek, gelecek sezona dair plan yapmaya başladı. Bahçelerde ekili olan biber, salatalık, kabak gibi sebzelerde de durum pek iç açıcı değil. Uzun yıllardır bahçe sahibi olan ve kışlık domateslerini kendisinin yetiştirdiğini ifaden bir vatandaş uzun yıllar sonra ilk kez pazardan domates aldığını söyleyerek, gözü gibi baktığı yeşil domateslerinin kısa sürede kızarmasını beklediğini söyledi.