Bu Senede Görüntü Değişmedi, Şehrin Göbeğinde Anız Yangını Olur Mu?

Şehir merkezinde bulunan Güllük Mahallesi'nde, kuru otlarla kaplı boş araziler, her yıl olduğu gibi bu yıl da yaşanan yangınlarla çevre sakinlerini endişelendiriyor. Mahalle sakinleri, yangınların önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınmasını talep ediyor. Detaylar haberimizde…

Bu Senede Görüntü Değişmedi,  Şehrin Göbeğinde Anız Yangını Olur Mu?

Havaların ısınmasıyla orman ve anız yangınlarında artış yaşanmakta. Son olarak Diyarbakır ve Mardin'de meydana gelen anız yangınlarında 12 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu olaylar, her yıl kuru ot yangını yaşanan Kayseri'nin en eski merkez mahallelerinden biri olan Güllük Mahallesi sakinlerini tedirgin ediyor. Şehir merkezine ve Düvenönü olarak bilinen çarşı merkezine yürüme mesafesinde olan boş arsalar, gün aşırı çıkan yangınlarla gündeme geliyor. Yangınların önlenmesi ve kontrol altına alınması için gerekli önlemlerin alınması, bu tür trajedilerin önüne geçilmesinde hayati önem taşımaktadır.

Bu Senede Görüntü Değişmedi,  Şehrin Göbeğinde Anız Yangını Olur Mu?

Yıllardır Aynı Görüntü

Miras ve mülkiyet sorunları nedeniyle yıllardır boş olarak duran arsalarda kuruyan otlar, havaların ısınmasıyla birlikte gün aşırı yangınlara sebep oluyor. Mahalle sakinlerini tedirgin eden son yangın, Tarihi Çifteönü Camii ve Mustafa Özgür İlköğretim Okulu'na yakın bir noktada çıkarak yürekleri ağza getirdi. 24 Haziran Pazartesi günü saat 19.00 sularında başlayan yangın, çevre sakinleri ve itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi ile kontrol altına alındı. Ancak bölge nüfusunun ve araç yoğunluğunun fazla olması göz önünde bulundurulduğunda, her an yeni tehditlerin oluşabileceği endişesi devam ediyor.

Burası Şehrin Otoparkı 

Tatil günlerinde yangınlarla gündeme gelen boş arsaların etrafının adeta otopark gibi olduğunu ifade eden mahalle sakini “Burası şehrin adeta otoparkı gibi çünkü merkeze çok yakın insanlar geliyor buraya bu boş arsaların etrafına araçlarını park edip alışverişe gidiyor. Allah korusun burada bir araca bu yangın sıçrasa kontrol edilmesi çok çok zor domino taşı gibi devrilir gider.” dedi.  Başka bir mahalle sakini yaşanan yangınların ilk olmadığını ve önlem alınmadığı takdirde son olmayacağını ifade etti.