Bu Sınavı Geçemeyen Kayserililer Yurt Dışına Çıkamayacak

Kayseri'den yurt dışına gidip yerleşen birçok kişi, artık kalıcı olarak yaşamak istiyor. Ekonomik fırsatlar, yaşam standartları ve eğitim imkânları gibi nedenlerle yurt dışında yerleşik hayat kurmayı tercih eden Kayserililer, uzun vadeli çözüm arayışına girdi. Ancak, özellikle Hollanda'da süresiz oturma izni almak isteyenleri sınava tabi tutacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Bu Sınavı Geçemeyen Kayserililer Yurt Dışına Çıkamayacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri'den yurt dışına gidip yerleşen birçok kişi, artık kalıcı olarak yaşamak istiyor. Ekonomik fırsatlar, yaşam standartları ve eğitim imkânları gibi nedenlerle yurt dışında yerleşik hayat kurmayı tercih eden Kayserililer, uzun vadeli çözüm arayışına girdi. Ancak, bu süreçte bazı ülkelerde karşılarına yeni düzenlemeler ve şartlar çıkıyor.

Fransa, Hollanda ve Almanya Tercih Ediliyor

Kayserililer, yurt dışında daha iyi yaşam koşulları ve fırsatlar arayışıyla çeşitli ülkelere göç ediyor. Özellikle Fransa, Hollanda ve Almanya gibi ülkelerde kalıcı olarak yaşamak isteyen Kayserililer, bu ülkelerde uzun vadeli yaşam için gerekli izinleri almak üzere hazırlık yapıyorlar.

Uyum Sınavı Şartı Başlıyor

Hollanda, süresiz oturma izni almak isteyenler için yeni bir düzenleme getirdi. Bu düzenlemeye göre, süresiz oturma izni almak isteyen yabancılar, bir sınavdan geçmek zorunda kalacak. Bu uygulama 1 Ocak 2025’ten sonra başvuranlar için geçerli olacak. Sınavı kazanan kişiler uyum diploması alabilecek. Uyum diploması, sınavın başarılı bir şekilde geçildiğini ve Hollanda toplumuna entegrasyon için gerekli bilgilerin edinildiğini gösteren bir belge olacak. Sınavda başarılı olamayanlar, süresiz oturma izni için başvuruda bulunamayacak.