- Haberler
- Medya
- Bu Tarif Hem Sütlü Hem de Şerbetli Tatlı İsteyenler İçin – Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı
Bu Tarif Hem Sütlü Hem de Şerbetli Tatlı İsteyenler İçin – Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı
İftar sofralarında hem sütlü hem de şerbetli tatlı tüketmek isteyenler için hazırlanan Muhallebili Kemalpaşa tatlısı, pratikliği ile davet sofralarınızın favorisi olacak. Tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…
Hem sütlü hem de şerbetli tatlı sevenler için muhteşem bir tarif: Muhallebili Kemalpaşa tatlısı! Pratik yapımı sayesinde bu tatlı, kısa sürede favoriniz olacak.
Şerbetli bir tatlı olmasına rağmen, muhallebi ile birleştiğinde hafif bir lezzete dönüşen Kemalpaşa tatlısının bu versiyonu, iftar ve davet sofralarında ilk tercihlerinizden biri olacak. İşte tarifin detayları:
Malzemeler
Kemalpaşa Tatlısı İçin
1 paket Kemalpaşa tatlısı
2,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Muhallebisi İçin
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1,5 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
1 paket vanilya
5 su bardağı süt
Hazırlanışı
Öncelikle Kemalpaşa tatlısını hazırlayalım. Uygun bir tencerede su ve şekeri karıştırarak kaynatmaya bırakalım. Kaynayan şerbete Kemalpaşa tatlılarını ekleyip, şerbeti çekene kadar pişirelim. Pişen tatlıları tart kalıbına veya uygun bir kaba yerleştirelim.
Muhallebiyi hazırlayalım. Vanilya hariç tüm malzemeleri uygun bir tencerede karıştırarak kaynayana kadar pişirelim. Muhallebi kaynamaya başladığında altını kısalım ve vanilyasını ekleyelim.
Uygun bir kaba yerleştirdiğimiz Kemalpaşa tatlılarını muhallebi ile buluşturalım. Oda sıcaklığına gelen tatlıyı 3-4 saat kadar buzdolabında dinlendirelim. Afiyet olsun…