Bu tarifte peçeteye çok ihtiyacınız olacak - Çünkü ağzınızın suyu akacak!

Artan gıda fiyatları nedeniyle vatandaşlar misafir ağırlamakta güçlük çekiyor. Ancak bu tarifle elinizde olan malzemelerle ağızların suyunu akıtacak bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Bu nedenle misafirlerinize bol bol peçete dağıtın... Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Bu tarifte peçeteye çok ihtiyacınız olacak - Çünkü ağzınızın suyu akacak!

Ağızların suyunu akıtacak adeta çokça peçeteye ihtiyaç olacak bu tatlı tarifi elinizde olan malzemelerle yapılması ve fırın kullanılmaması açısından ayrıca ekonomik ve pratik bir tarif olarak öne çıkıyor. Hem görselliğiyle hem de lezzeti ile damakları şenlendirecek bu tarif oldukça basit...

Bu tarifte fırın kullanmadan buzdolabından çıkardığınız tatlıları soğuk soğuk yaz aylarında misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

Bu tarifte peçeteye çok ihtiyacınız olacak - Çünkü ağzınızın suyu akacak!

Youtube kanalı Hobbyolog'un bardak ile hazırladığı kolay tarife göre malzemeler şöyle,

Malzemeler

1 litre süt(1000 ml)

1 su bardağı şeker(170 gr)

Yarım su bardağı un(55 gr)

Yarım su bardağı nişasta(25 gr)

2.5 yemek kaşığı kakao(25 gr)

1 paket vanilya(5 gr)

1 yemek kaşığı tereyağı(30 gr)

Bu tarifte peçeteye çok ihtiyacınız olacak - Çünkü ağzınızın suyu akacak!

Ayrıca,

1 paket toz krem şanti(75 gr)

1 su bardağı süt(200 ml)

Hindistan cevizi

İsteğe bağlı; 

1 paket çikolata(60 gr)

Yapılışı

Tencereye 5 su bardağı sütü dökün. Ardından şeker, unu ve nişastayı ilave edin. Hazırlanan tarifte buğday veya mısır nişastasını, kakaoyu ekleyin. Ocağa almadan önce tancereyi iyice karıştırarak malzemelerin homojenleşmesini sağlayın. Tencereyi ocağa aldıktan sonra hiç bırakmadan karıştırın ve kaynama noktasına gelinceye kadar devam edin.

Kaynama noktasına geldikten sonra ocağı kapatıp 1 paket vanilyayı ve 1 yemek kaışığı tereyağı ekleyin. İyice karıştırın. Ardından su bardaklarını sudan geçirin. Bu tatlının bardaktan kolay çıkmasını sağlayacaktır. Sonra karışımı bardaklara aktarın. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına koyun en az 5 saat bekletin. İki parçanın aralarına krem şanti konularak birleştirilecek. 1 paket Krem şantiyi de hazırlayıp buzdolabına kaldırın. 

Bu tarifte peçeteye çok ihtiyacınız olacak - Çünkü ağzınızın suyu akacak!

Soğuyan bardakları alıp tatlıları, servis tabağına hindistan cevizi serpip alın. Bir tatlıyı beş parçaya ayırın ve hindistan cevizi serili tabağa ekleyin. Hazırladığınız krem şantiyi parçaların üzerine sıkıp diğer parçayla kapatın ve kenarlarını hindistan cevizine bulayın. İsteğe göre fındık, ceviz kullanabilirsiniz. Ardından üzerine benmari usulü erittğiniz çikolatayı tatlıların üzerine sıkın. Son olarak isteğe göre toz fıstık ceviz vs. tatlının üzerine bırakabilirsiniz.

Püf noktası

Bu tarifte püf noktası tatlıların bardaktan kolay ve bozulmadan çıkabilmesini sağlamak. Bu neddenle bardakları sudan geçirip karışımı dökersenizkalıp şeklinde çıkacaktır.