Bu tarihlere dikkat! Eyyam-ı Bahur geliyor!

Türkiye geçen hafta Afrika üzerinden gelen aşırı sıcak hava dalgasıyla kavrulmuştu. Birçok ilde kırmızı alarm verilirken, Kayseri'de de sıcaklık rekorları kırılmıştı. Şimdi de Meteoroloji'ye göre Türkiye yeni bir sıcak hava dalgasıyla karşı karşıya. Eyyam-ı Bahur sıcaklarıyla birlikte Türkiye'de birçok şehirde yazın en sıcak günleri yaşanacağı öngörülüyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

Bu tarihlere dikkat! Eyyam-ı Bahur geliyor!

Türkiye geçen hafta Afrika üzerinden gelen aşırı sıcak hava dalgasıyla kavrulmuştu. Birçok ilde kırmızı alarm verilirken, Kayseri’de de sıcaklık rekorları kırılmıştı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye yeni bir sıcak hava dalgasıyla karşı karşıya! Eyyam-ı Bahur sıcaklarıyla birlikte Türkiye’de birçok şehirde yazın en sıcak günleri yaşanacak. Uzmanlar sıcak hava dalgasının başlayacağı tarihi duyurdu. İşte detaylar…

Bu tarihlere dikkat! Eyyam-ı Bahur geliyor!

Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasının etkisiyle yurt genelinde bu yaz sıcaklık rekorları kırılıyor. Türkiye'de bazı illerde hava sıcaklığı 46 dereceye kadar ulaşırken, Avrupa'da ise birçok kentte yüksek sıcaklık nedeniyle kırmızı alarm verildi. Türkiye'de son günlerde Balkanlardan gelen soğuk hava dalgası ile bir nebze de olsa sıcaklıklar düşse de, 2 Ağustos'tan itibaren Arap Yarımadası üzerinden gelecek olan Basra sıcak hava dalgasıyla yeniden aşırı sıcaklıkların görülmesi bekleniyor. "Eyyam-ı Bahur sıcakları" olarak adlandırılan bu hava dalgasının, özellikle İstanbul gibi sahil şeridinde yer alan şehirlerde, sıcaktan ziyade yüksek nemle birlikte bunaltıcı bir hava oluşturacağı belirtiliyor. Yaz mevsiminin en sıcak ve boğucu günlerini ifade etmek için kullanılan Eyyam-ı Bahur, her yıl temmuz ayının sonu ile ağustos başına rastlıyor.

Bu tarihlere dikkat! Eyyam-ı Bahur geliyor!

Ağustos ayının ilk haftasında yeniden sıcak hava dalgası geliyor. Çarşamba gününden itibaren 1 hafta boyunca eyyam-ı bahur sıcaklarının etkisi olacak. Yaz mevsiminin en sıcak ve boğucu günlerini ifade etmek için kullanılan eyyam-ı bahur, her yıl temmuz ayının sonu ile ağustos ayının başına denk geliyor.

Bu tarihlere dikkat! Eyyam-ı Bahur geliyor!

Yerini çöl sıcakları, cehennem sıcakları ve Afrika sıcakları gibi terimlere de bırakan eyyam-ı bahurun, Türkiye'nin güney ve batı bölgelerinde etkisini göstermesi bekleniyor.