Bu test sizin değerlerinizi ölçüyor!

Her bireyin hayatında kendi ülkesinde veya uluslarası düzeyde göçe ilişkin anılar bulunuyor. Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Aydın, dünyadaki göç hareketliliğini geçmişten günümüze kadar değişimini kaleme alırken değer testini kamuoyu ile payaştı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde....

Bu test sizin değerlerinizi ölçüyor!

Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Aydın, son dönemdeki göç hareketliliği nedeniyle insanların farklı kültürleri ve yaşam tarzlarını  tanıyıp öğrenmesinin bir zorunluluk haline geldiğini ifade etti. Aydın, bireylerin hayatında göçe ilişkin hatıralar olduğunu belirterek göçün insanlar hayatındaki rolüne ilişkin testi paylaştı.

Eski zamanlarda bireylerin bir kez göç ettiğini ancak günümüzde ülke sınırları dışına çıkmanın adeta bir rutin haline geldiğini kaydeden Aydın, ''İnsanlık tarihi kadar eski olan göçün, tarihte çok önemli bir rol oynadığı ve kültürel, toplumsal ve ekonomik değişikliklere neden olduğu biliniyor. Kültürlerin değişmesi ve zenginleşmesi açısından lokomotif görevi görmesi örneğin.'' ifadelerini kullandı.

Bu test sizin değerlerinizi ölçüyor!

Dikkat çeken uygulama!

Aydın, değer testinin yanı sıra, Köln Üniversitesi ve Bremen Polis ve Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü ile göç ve kültürlerarası iletişim üzerine gerçekleştirdilen bir çalışmada bu konuyla ilgili bir uygulamaya yer verdiklerini amacının ise değerlerin seçimi ve onlardan vazgeçmeye ilişkin sürecin ne kadar da zor olduğunu fark etmeyi sağlamak olduğunu belirtti.

Öte yandan, Birleşmiş Milletler (BM), mültecilerin 120 milyona ulaştığını açıkladı. Aydın, BM’nin istatistik yayınlamanın ötesinde bir misyonunun kalmadığını, Küresel Batı güçleri ise bu insanları zorla yerinden eden zulüm ve terör mekanizmaları ile ekonomik kaynaklar ve insan sömürüsünü birlikte organize ettiğini eleştirdi.

Uygulamanın detaylarına ulaşmak ve sorulara ulaşmak için tıklayın...