Bu yiyecekleri iki defa ısıtmayın!
En sağlıklı yiyecekler bile ikinci defa ısıtılınca birer tehlike haline gelebiliyor. İşte, iki defa ısıtmamanız gereken yemekler… Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…
En sağlıklı yemekler bile ikinci defa ısıtılınca birer tehlike haline gelebiliyor. Bazen bir önceki günden kalan yemekleri çöpe atmamak için buzdolabında muhafaza ediyoruz. Hatta aynı 2-3 bile yenebiliyor.
Çalışan kişilerde iş dönüşü yemek hazırlamamak için dünden kalan yemekleri tercih edebiliyor. Fakat bazı yemekler ikinci defa ısıtılınca sağlığı ciddi anlamda kötü etkiliyor. İşte iki sefer ısıtıldığında yenilmemesi gereken yemekler…
Pirinç
Her sulu yemeğin yanında yapılan pirinç pilavında bulunan bakteri gıda zehirlenmesine yol açabiliyor.
Yumurta
Sabah kahvaltılarının vazgeçilmesi yumurta ikinci defa ısıtılınca içindeki protein parçalanıyor, ve toksit üretiyor.
Mantar
Besin en yüksek yiyeceklerden biri olan mantar ikinci defa ısıtılınca sindirim sistemi olumsuz etkileyebiliyor.
Patates
Patates pişirildikten sonra oda sıcaklığında beklerse veya ikinci defa ısıtılırsa toksit etki yaratabilir.
Ispanak
Kavurması ve böreği meşhur olan ıspanak en sağlıklı besin grubuna girse bile ikinci defa ısıtılınca Ispanak yeniden ısıtıldığında içerisindeki nitrat parçalanıp nitrite dönüşür. Nitrit ise kandaki oksijen seviyesini etkiler. Ispanağı tekrar ısıtırsanız gıda zehirlenmesine neden olabilir.