Bugün Ne Pişirsem? Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – (10 Ağustos)

Hamarat ellere sahip ev hanımlarını bugün 'Ne pişirsem?' derdinden kurtarıyoruz. Lezzetli ve her damak tadına uygun yemek tarifleri, Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Bugün Ne Pişirsem? Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – (10 Ağustos)

Akşam yemeği hazırlığında birçok vatandaş "Ne pişirsem?" kaygısı yaşıyor. Biz de Kayseri Anadolu Haber olarak, günlük olarak yayınladığımız akşam yemeği menüsü ile sizlere kolaylık sağlıyoruz.

Hamarat hanımlarımızı bugün "Ne pişirsem?" derdinden kurtarmak için günün tavsiye menüsü: Beğendili Tavuk - Köri Soslu Makarna - sütlaç

Beğendili Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

Beğendi İçin;

6 adet patlıcan

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1/2 (yarım) su bardağı süt

1/2 (yarım) su bardağı kaşar peyniri

Tuz

Karabiber

Tavuk İçin;

750 gr pirzola tavuk

3 yemek kaşığı zeytinyağı

3 diş sarımsak

Toz biber

Karabiber

Tuz

(Arzunuza göre baharatları çeşitlendirebilirsiniz)

Beğendili Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

Patlıcan beğendi için; patlıcanları közlüyoruz, soyup ufak ufak doğruyalım.

Tavaya tereyağı ve zeytinyağını alarak un ilave edip kavuralım.

Patlıcanları unun üzerine alarak iyice ezip karıştıralım.

Ardından ocağın altını kısarak patlıcana sütü yavaşça ekleyelim.

Kaynayana dek karıştırıyoruz. Kaynayınca kaşar ve tuz ekleyerek ocağı kapatıyoruz.Kıvamı koyu ise sıcak su ekleyebilirsiniz.

Tavuk için; jülyen şeklinde tavuklarımızı keserek sosuyla bütünleşmesini sağlıyoruz. Eğer 1 gün önceden tavuk karışımını hazırlarsanız tadı çok daha iyi oluyor.

Tavukları tavaya yağ almadan teker teker koyarak iki tarafının pişmesini sağlıyoruz. Izgara lezzetinde olmasına neden oluyor.

Beğendiyi tabağa alarak üzerine tavukları yerleştirelim.

Bugün Ne Pişirsem? Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – (10 Ağustos)

Köri Soslu Makarna Tarifi İçin Malzemeler

1 paket makarna

1 paket krema (200 ml)

1 yemek kaşığı köri

1 yemek kaşığı un

1 su bardağı makarna suyu

Tuz

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Köri Soslu Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

1. İlk olarak uygun bir tencereye aldığımız su içerisinde makarnaları haşlayalım.

2. Makarnamız haşlandıktan sonra suyunu süzelim. Ancak suyunu süzerken 1 su bardağı kadarını daha sonra kullanmak için ayıralım.

3. Ardından ocağa aldığımız tencereye sıvı yağı koyalım, üzerine unu ekleyerek kavuralım. 4. Kremayı yavaş yavaş ekleyerek koyu kıvam oluşana kadar pişirelim.

5. Köriyi ayırdığınız makarna suyuna ekleyerek karıştıralım ve çözdürelim.

6. Daha sonra kremanın üzerine körili suyu ekleyelim.

7. Son olarak tuz ve süzdüğümüz makarnaları da koyup karıştıralım. Köri soslu makarnamız servise hazır. Afiyet olsun.

Bugün Ne Pişirsem? Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – (10 Ağustos)

Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

1 lt süt

2 çay bardağı pirinç

1 litre su

3 yemek kaşığı pirinç unu

1,5 -2 su bardağı toz şeker (eğer çok şekerli sevmiyorsanız 1,5 bardak kullanabilirsiniz)

1 su bardağı süt

Tarçın

Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?

Sütlaç yapmak için öncelikle pirinci yıkayıp su ile ateşe koyalım.

Pirinçler uzayıp suyu çekene kadar kaynatalım. Ocağı çok yüksek ateşte açarak pirinçleri yakmamaya özen gösterelim

Ardından soğuk sütü ekleyin. 1-2 defa karıştırıp kaynamasını bekleyelim.

Bu arada bir kasede pirinç ununu 1 su bardağı soğuk süt ile ezelim. Topak kalmamasına mutlaka dikkat edelim.

Tencerede kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe alıp kaseye ekleyelim. (Pirinç unu ılınmış olmalı).

Pirinç ununu tencereye ekleyelim, ara sıra karıştırarak 10 dakika kadar pişirelim.

Toz şekeri ilave edip karıştırın ve 1-2 taşım daha kaynatalım.

Sütlacı kaselere paylaştıralım.

Soğuyunca sütlaçların üzerlerine tarçın serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bugün Ne Pişirsem? Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – (10 Ağustos)