Bugünden sonra Kayserililerin cebi fena yanacak!

Kayseri'de dün açıklanan ekmek zammı ile birlikte vatandaşların cebi fena yanacak. Zamlı tarifeye vatandaşlardan tepki yağıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Bugünden sonra Kayserililerin cebi fena yanacak!

Kayseri genelinde ekmek fiyatları ile ilgili olarak uzun zamandır beklenen zammın tarihi kesinleşti. Bugünden itibaren geçerli olan ekmek zammı ile Kayserililerin cebi fena yanacak gibi görünüyor.

Türkiye'de uzun zamandır etkisini hissettiren ekonomik kriz, hayat pahalığı derken Kayserililer nereden kısacağını düşünür hale geldi. Son olarak ekmeğe gelen zam ile birlikte vatandaşlar artık ekmek yemeyi de bırakacağını söylüyor.

Kayseri Ticaret Odası, Ağustos Ayı Meclis Toplantısı’nda alınan karara göre kent genelindeki fırın mamullerine zam yapılmıştı. Kabul edilen fiyat tarifesine göre kent genelinde 200 gram somun/pide ekmeği 9 TL çifte olarak tarif edilen pidelerin ise 18 TL’den satılması bekleniyordu ancak kabul edilen ve uygulanması beklenen zam bir türlü gelmemişti. Zam kararı dün kesinleşti. 

Kent genelinde yeni satış fiyatları bugün itibariyle geçerli oldu. 

Fırınlarda geçerli olacak yeni ücret tarifesi ise şu şekilde;

200 Gram Somun 9 TL 
180 Gram Pide 9 TL
360 Gram Çift Pide Ekmek 18 TL
130 Gram Pide Sandviç 7,5 TL 
200 Gram Kıymalı-Peynirli-Sucuklu Pide Pişirme 15 TL
150 Gram Lavaş ve Dürüm Ekmeği 10 TL
Büyük Güveç Pişirme 100 TL
Küçük Güveç Pişirme 70 TL 
400 Gram Tahinli Ekmek (Hamur Dâhil) Pişirme 35 TL
400 Gram Yağlı Ekmek (Hamur Dâhil) Pişirme 35 TL  
50 Gram Roll Ekmek 3 TL

Zamlı fiyatlar Kayserililerin tepkisini çekerken fırıncılar ise artan maliyetler sebebiyle zam yapılması gerektiğini hatta bu zamların da yetersiz olduğunu dile getiriyor.