Buket öğretmen öğrencilerine kavuşmak istiyor!

Protez ayakları eskidiği için ayakta durmakta zorlanan Buket öğretmen, öğrencilerinden ayrı kaldı. Anadolu Net TV ekranlarında yetkililere seslendi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Buket öğretmen öğrencilerine kavuşmak istiyor!

Protez ayaklarındaki metal yorgunluğu nedeniyle öğrencilerinden ayrı kalan Buket öğretmen Anadolu Net TV ekranlarında yetkililere seslendi. 

14 yıldır öğretmenlik yapan Buket Durmuş, protez ayaklarındaki metal yorgunluğu nedeniyle öğrencilerinden ayrı kaldı. Yıpranan protezleri nedeniyle ayakta durmakta ve yürümekte zorlanan Buket Öğretmen, maddi imkansızlıklar nedeniyle protezlerini yenileyemedi. Sesini duyurmak isteyen genç öğretmen, yetkililere çağrıda bulundu. 

Buket öğretmen ilk ampüte olduğunda ara vermek zorunda kaldığını ifade ederek, 'O dönemde de hatta belki hatırlayanlar olur öğrencilerim arkadaşlarım sağ olsunlar bana bu konuda destek olmuşlardı ve ben herkesten daha erken başlamıştım. Hayatımda da çok hareket etmeyi seven bir insanım. Zaten sınıfta hareket etmek zorundasınız. Bundan kaynaklı da çok zorlanmaya başladım. Beş yılda bir değiştirebilme hakkımız var. Fakat devletin verdiği destek sağlık uygulama tebliğinde de söylenildiği üzere belirtildiği üzere çok cüzi bir rakam ve döviz kurlarından kaynaklı onların ithal olmasından kaynaklı. Tabii ki kendim için konuşmuyorum. Ve bu konuşmalarımın da sadece benim hayatıma dokunmayacağını biliyorum. Çok fazla kişi bunu karşılayamıyor. Ve karşılayamadıkları şey onlar için bir lüks değil. Onların gereksinimi yani insan hakkını istiyor. Yani sağlık hakkı sağlıklı yaşama hakkı insanların  çok önemli ve bu noktada da devletin, Sağlık Bakanlığı'nın  desteğini bekliyorum. Aynı zamanda da sağlıklı yıkama tebliğinde bir güncellemeye gidilmesini istiyorum' dedi.

Daha önce de sosyal medyada sesini duyurmak isteyen Buket Durmuş'un paylaştığı video, vatandaşlardan destek gördü, fakat sonuca ulaşamadı.