Bulaşık makinesinde turşu yapmayı denediniz mi?

Daha önce bulaşık makinesinde turşu yapıldığını duymuş muydunuz? Kulağa oldukça ilginç gelen bu yöntem internet sitelerinde dikkat çekti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Bulaşık makinesinde turşu yapmayı denediniz mi?

Kayseri'de turşu sezonu gelince pazarlarda da hareketlilik başlar. Ancak klasik turşu kurma yönteminin yanı sıra bulaşık makinesinde de turşu hazırlama yöntemi dikkat çekti.

Kayseri'de de bazı vatandaşlar bulaşık makinasında hamur mayalamayı denediğini ve olumlu sonuç aldıklarını söyledi. Öyle ki bulaşık makinası ile yapılan çeşitli hazırlıklar da gündeme geldi.

İnternet sitelerinde dikkat çeken bulaşık makinasında turşu kurma yöntemi ise deneyen vatandaşlardan tam not aldı.

Bulaşık makinesinde turşu kurma yöntemi!

Malzemeler,

1 kg kornişon salatalık (veya istediğiniz sebzeler)

1 baş sarımsak

1 demet dereotu

1 su bardağı üzüm sirkesi

1/4 su bardağı kaya tuzu

1 yemek kaşığı toz şeker

Su (içme suyu tercih edilmelidir)

Hazırladığınız malzemeleri temiz cam kavanozlara sarımsaklar ile birlikte yerleştirin ardından üzüm sirkesi, kaya tuzu ve toz şekeri karıştırdığınız karışımı kavanozlara dökün. Sebzelerin üzerini kaplayacak kadar içme suyu ekleyin.

Bulaşık makinesinde su almaması için kapakların tam kapalı olduğundan emin olduktan sonra dikkatlice bulaşık makinesine yerleştirin. Kavanozların devrilmemesi için sabit durmasına dikkat edin.

Bulaşık makinesini, en yüksek sıcaklıkta bir yıkama programında çalıştırın. Bu işlem, kavanozların içindeki malzemelerin ısınmasını ve turşu işleminin hızlanmasını sağlar.

Yıkama programı bittikten sonra kavanozları makineden çıkarın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Ardından turşuları buzdolabında birkaç gün dinlendirin.