Buna en çok kiracılar sevinecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz e-Devlet uygulamasıyla kiracılara büyük kolaylık sağlayacak hizmeti duyurdu. Buna göre sözleşmeler artık online yapılacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Buna en çok kiracılar sevinecek!

Kayseri ve anadolu bölgelerinde yaşayan kiracılar yüzde 25 zam sınırı oranının kalkmasıyla bütçelerine etki edecek zam oranını merakla bekliyordu. Kira artış oranının yüzde 63,47 olarak belirlenmesinin ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz kira sözleşmelerinin e-Devlet Kapısı üzerinden yapıabileceğini açıkladı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon verileri, kira artış oranlarını doğrudan etkiliyor. Küresel çapta yaşanan olaylar, savaşlar, salgın hastalıklar gibi pek çok olumsuz durumu hem sektörleri hem de enflasyon verilerini derinden etkiliyor.

Bu gelişmeler ile birlikte hayat pahalılığı da kaçınılmaz hale geliyor. Dolayısıyla kiracı vatandaşlar da kiralarda yapılacak zam oranı ile ilgili haberleri yakından takip ediyordu. 

Kira zam oranı yüzde 63,47 oldu!

Ekim ayı için kira zam oranıda enflasyon verilerinin açıklanmasıyla belli oldu. Bu oran 12 aylık ortalamaya göre belirlendi. Eylül ayı enflasyon oranı yüzde 2,9 olarak belirlenirken kira zam oranı da yüzde 63,47 olarak kaydedildi. Ev sahipleri artık bu oran üzerinden kira bedelini belirleyecek. 

Yeni dönem başlıyor!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye genelinde geçerli olacak düzenlemeyi duyurdu. Buna göre kira sözleşmeleri e-Devlet uygulaması üzerinden online olarak gerçekleştirilebilecek.

Yılmaz, 'e-Devlet kapısı kullanıcıları kira kontratşarını yıl sonuna kadar e-DevletKapısı üzerinden yapabilecek.' ifadesini kullandı.