BUNU DA DUYDUK!

Haber: Metin KÖSEDAĞ – İçişleri Bakanlığı'nın düğünlere 1 saatlik kısıtlama, sünnet, nişan gibi merasimlere ise müsaade edilmeyeceğini duyurmasının ardından Kayseri'de bazı uyanık kesimler, taşımacılık düğün yaparak, yasak olmayan illerde düğün yaptıkları tespit edildi. Kayseri Valiliği ve jandarma ekipleri taşımalı düğüncü avına çıktı. Yasağı delenler hakkında ağır para cezaları uygulanacak.

BUNU DA DUYDUK!

İçişleri Bakanlığı, Adana, Ağrı, Ankara, Bursa, Çorum, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Kayseri, Konya, Mardin, Şanlıurfa, Van ve Yozgat'ta sünnet düğünü, kına gecesi, nişan gibi etkinliklere yarından itibaren müsaade edilmeyeceğini bildirdi. İçişleri Bakanlığınca yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yayımlanan genelgeye göre, söz konusu 14 ilde yapılacak düğün ve nikahlar, en fazla 1 saat içinde tamamlanacak.

Kayseri’de düğün yapmak isteyen bazı uyanık kesimlerin taşımacılık düğün yaparak, yasak olmayan illerde düğün yaptıkları, düğüne katılacakları mekana kadar taşıdıkları, düğün bitince de yine kente getirdikleri tespit edildi. Kayseri Valiliği ve jandarma ekipleri taşımalı düğüncü avına çıktı.

Kayseri Valiliğinin aldığı korona önlemlerini düğün yasağını delip aşmak isteyen uyanıklar, Nevşehir merkez ve özellikle Ürgüp ve Avanos ilçesindeki turistik oteller , düğün salonları ve açık hava bahçelerine rezervasyon yapıp, Kayseri’den konuk götürüp düğün yapmaya başladı. Bu durumun farkına varan Kayseri Valiliği virüsün yayılmasına ön ayak olan düğün sahipleri ve davetliler hakkında yasal işlemlere başladı. Kayseri- Nevşehir karayolunda jandarmanın denetimleri sıklaştırılırken, komşu ildeki düğünler mercek altına alındı. Yasağı delenler hakkında ağır para cezaları uygulanacağı ifade edilirken, Nevşehir Valiliği de hülleli bu uygulama konusunda uyarıldı.