Bunu kimse bilmiyor - Atatürk'ün o fotoğrafında dikkat çeken Kayseri detayı!

Mustafa Kemal Atatürk'ün herkesin bildiği ama nerde çekindiği bilinmeyen o fotoğrafta, Kayseri detayı dikkat çekti. Detaylar haberimizde…

Bunu kimse bilmiyor - Atatürk'ün o fotoğrafında dikkat çeken Kayseri detayı!

Mustafa Kemal Atatürk’ün herkesin bildiği ama nerde çekindiği bilinmeyen o fotoğrafta Kayseri detayı dikkat çekti. Kayseri’de gerçekleştirdiği ziyaretlerden birine ait olan o fotoğrafın 20 Eylül 1928 yılına ait olduğu öğrenildi.

Atatürk Kayseri’ye ilk kez 19 Aralık 1919 yılında geldi. Heyet-i Temsiliye Reisi Mustafa Kemal Atatürk ve Heyet üyeleri ile birlikte Sivas’tan, Ankaraya gitmek için yola çıkmış ve 19 Aralık 1919’da Kayseri’ye gelmişlerdir.
İkinci ziyaretini ise 13 Ekim 1924 tarihinde eşi Latife Hanım ile gerçekleştirirler. 14 Ekim’de Kayseri Lisesini ziyaret ederek lisenin şeref defterine kendi el yazısı ile; ‘Kayseri Lisesini, müdürüyle, muallimleriyle, bütün talebesiyle Cumhuriyetin ateşli, feyizli bir ocağı bulduk ...’ yazar ve imzasını atar.

Atatürk’ün Kayseri’yi üçüncü ziyaretinde ise o meşhur fotoğraf çekilir.

Mustafa Kemal Atatürk'ün 20 Eylül 1928'de, Kayseri'deki Cumhuriyet Halk Fıkrası önünde, halka yeni Türk harflerini öğretirken çekilen fotoğrafı;

Bunu kimse bilmiyor - Atatürk'ün o fotoğrafında dikkat çeken Kayseri detayı!

Her yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk; saygı, minnet ve özlemle anılarak yad edilir. Öğretmenler günü en çok, nerede çekildiği bilinmeyen Atatürk’ün bu tablosu ile anılır.