Bunu taktırmayanlar artık ceza alıyor! Araç sahiplerine önemli uyarı

1 Ocak 2024 itibarıyla araç plakalarına karekod eklenmesi zorunlu hale geldi. Ancak birçok sürücü bu değişiklikten habersiz. Plakalarında karekod olmayan araç sahipleri ceza riskiyle karşı karşıya.

Bunu taktırmayanlar artık ceza alıyor! Araç sahiplerine önemli uyarı

Yeni araç tescilleri için getirilen karekod zorunluluğu, 1 Ocak 2024'te yürürlüğe girdi. Sürücüler bu düzenlemeyi göz ardı ederse cezai yaptırımlarla karşılaşacak. Karekod, araç bilgilerine hızlı erişim sağlıyor.

Son haberlere göre, zorunlu hale gelen karekod uygulamasından birçok araç sahibi ise habersiz. İki haneli seri numarasıyla birlikte işlenecek karekodlar sayesinde araçların seri numarası, üretim yeri ve üretim tarihi gibi çeşitli bilgilere erişilebilecek. Birçok araç sahibinin bu değişikliği yaptırmadığına dikkat çeken yetkililer, kesilecek cezalar konusunda uyarıda bulundu.

HANGİ ARAÇLAR İÇİN PLAKADA KAREKOD ZORUNLU?

Kullanımda olan plakaların değiştirilmesi için herhangi bir gereklilik bulunmazken, 1 Ocak 2024 tarihi itibarıyla tescil ettirilen tüm araç plakalarına karekod işlenmesi zorunlu hale getirildi. Alınan kararı değerlendiren ekspertiz firması yetkilileri ve galericiler ise araç denetimlerinin ve kontrollerini kolaylaşacağını ifade ederek uygulamayı yerinde bulduklarını belirtti.