Bunun için Adana'ya gitmeye son!

Son yılların en sıcak günleri yaşanıyor. 'Bici Bici' serinlemek isteyen vatandaşların ilk tercihlerinde yer alırken, Adana'ya gidip yemek zorunda olan vatandaşlara evde 'Bici Bici' tarifi ile geldik. Üstelik yapımı çok pratik! Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Bunun için Adana'ya gitmeye son!

Son yılların en sıcak günleri yaşanıyor. ‘Bici Bici’ serinlemek isteyen vatandaşların ilk tercihlerinde yer alırken, Adana’ya gidip yemek zorunda olan vatandaşlara evde ‘Bici Bici’ tarifi ile geldik.

Adana'nın meşhur bici bici tatlısı, rendelenmiş buz, pişmiş nişasta ve pudra şekerinin muhteşem uyumuyla soğuk ve lezzetli bir alternatif sunuyor. İşte tarifin detayları:

Malzemeler;

6 yemek kaşığı buğday nişastası
1 litre su 
1 litre hazır vişne suyu
3 yemek kaşığı pudra şekeri
Buz

Hazırlanışı;

Öncelikle su muhallebisini hazırlayarak ve buzluğa bir kap su atarak başlayalım. 6 yemek kaşığı buğday nişastası ve 1 litre suyu karıştırıp ocağa alalım. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alalım (bu sırada karıştırma işlemine devam edelim ki topaklanma olmasın). Muhallebiyi oda sıcaklığında soğuyana kadar bekletelim. Ardından buzdolabına alıp, en az 2 saat bekletelim. 

Bunun için Adana'ya gitmeye son!

2-3 saat buzdolabında bekledikten sonra muhallebimizi küp küp keselim ve servis kaselerine alalım. Buzluğa attığımız buzumuzdan rendeleyip üzerine koyalım. Vişne suyunu üzerine dökelim (bire bir aynısının olmasını istiyorsanız 1 damla kırmızı gıda boyası ve gül suyu eklemeniz tavsiye edilir). En son pudra şekeri ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!