Burası Kayseri'nin En Mutsuz Sokağı…

Kayseri Kalesi'nin arka tarafında bulunan bir sokak şehrin geri kalanının aksine huzursuz ve mutsuz bir atmosfer ortamda bulunuyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Burası Kayseri'nin En Mutsuz Sokağı…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri Kalesi'nin arka tarafında bulunan 27 Mayıs Caddesi üzerinde bulunan bir sokak, şehrin geri kalanının aksine huzursuz ve mutsuz bir atmosfer sunuyor. Kayseri'nin tarihi ve turistik zenginlikleri arasında yer alan Kayseri Kalesi, genellikle kalabalık ve hareketli bir yer olarak bilinirken, içindeki bu sessiz sokak adeta farklı bir ortama açılıyor.

Kayseri Kalesi, şehrin en önemli tarihi yapılarından biri olarak biliniyor. Kalabalık turist gruplarının ve yerli halkın ilgisini çeken kale, tarihi dokusu ve görkemli yapısıyla dikkat çekiyor. Kalenin etrafı genellikle hareketli, gürültülü ve canlı bir ortamı sunuyor. Burada bulunan dükkânlar, kafeler tarihi eserler, ziyaretçilerin ilgisini çekmesi nedeniyle sürekli olarak insan trafiği oluşturuyor.

Burası Kayseri'nin En Mutsuz Sokağı…

Mutsuzluğun ve Sessizliğin Sokağı

Ancak Kayseri Kalesi'nin dış kısmında yer alan bu sokak, Kayseri'nin diğer cadde ve sokaklarının hareketli atmosferinden tamamen farklı bir görünüm sergiliyor. Sokak, sessizliği ve melankolik havasıyla dikkat çekiyor. Sokak, dar ve taş döşeli yolları, eski binaları ile zamana karşı direnen bir mekân olarak biliniyor. Sokağın duvarları, yılların yorgunluğunu taşırken, insanların yüzlerindeki ifade, buranın neden ‘mutsuz sokak’ olarak adlandırıldığını gözler önüne seriyor. Anadolu Haber ekibi olarak, sokakta gerçekleştirdiğimiz röportajlarda, esnaf ve vatandaşların mikrofonlarımızı geri çevirmesi dikkat çekti. Sokakta bulunan insanların genel bir huzursuzluk ve melankoli içinde olduğu gözlemlendi.

Kayseri 53. Sırada Yer Aldı

Öte yandan Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) tarafından daha önce şehirlerarası mutluluk istatistikleri verilerine göre, Kayseri yüzde 58.11 ile 53 'üncü sırada yer aldı. Kayseri’nin hemen öncesinde Ordu yer alırken, hemen sonrasında ise Gaziantep yer aldı. Kayseri, bu sıralamasıyla Türkiye’nin metropolü ve en karmaşık şehri olan İstanbul’dan bile geride kaldı.