Burası Kayseri'nin En Serin Sokağı!

Kayseri'nin merkezinde yer alan bir sokak en serin sokak olarak geçiyor. Sıcak havadan kaçan vatandaşlar, bu sokağa girdiklerinde adeta ferahlık buluyorlar. Sokağın ortalama sıcaklığı, çevredeki diğer sokaklara kıyasla hissedilir derecede düşük olduğu gözlemlendi.

Burası Kayseri'nin En Serin Sokağı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri'nin merkezinde bulunan 27 Mayıs caddesinde yer alan bir sokak sunduğu serinlik sayesinde dikkat çekiyor. Vatandaşlar, serinliğin tadını çıkarmak için bu sokağı tercih ederken, sokağın çevresindeki banklar da dolup taşıyor. Sokağın bu özelliği, sıcak yaz günlerinde Kayserililerin uğrak noktası haline geldi. 

Dışarı çıkmak neredeyse imkansız 

Kayseri’de son günlerde etkisini gösteren aşırı sıcaklar, vatandaşları gölgelik alanlara ve kapalı mekânlara yönlendiriyor. İç Anadolu Bölgesi’nin sert iklimiyle bilinen Kayseri, yaz aylarında diğer şehirlere kıyasla daha serin kalsa da, bu yılın Ağustos ayı, özellikle son birkaç gündür, vatandaşları bunalttı. Kuru ve kavurucu sıcaklar, özellikle öğle saatlerinde dışarı çıkmayı neredeyse imkânsız hale getirdi. 

Burası Kayseri'nin En Serin Sokağı!

Serinleme noktası oldu

Bu serin sokakta, çevredeki banklar ve oturma alanları da oldukça popüler hale geldi. Banklarda oturanların çoğu, ellerinde soğuk içecekler veya dondurmalarla zaman geçiriyor, sıcak havanın bunaltıcılığından uzaklaşmanın tadını çıkarıyorlar.

Mağazalar sokağı serinletiyor

Bu sokakta bulunan gelinlik ve abiye mağazaları, içerideki klimalarını açık bırakıyor ve bu klimaların serinliği, mağazaların açık kapıları sayesinde sokağa yayılıyor. Dolayısıyla sokağın ortalama sıcaklığı, çevredeki diğer sokaklara kıyasla hissedilir derecede düşük.