Burası Talas'ın En Tehlikeli Caddesi!

Kayseri'nin Talas ilçesinde bulunan bir cadde 'en tehlikeli cadde' olarak adlandırılıyor. Bu caddede karşıdan karşıya geçmek, hem yayalar hem de araç sürücüleri için ciddi riskler barındırıyor.

Burası Talas'ın En Tehlikeli Caddesi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri’nin Talas ilçesinde bulunan bir cadde ‘en tehlikeli cadde’ olarak adlandırılıyor. Kiçiköy Mahallesi’ndeki bu cadde de bulunan tramvay hattı, kıvrımlı yol yapısı ve park edilen araçlar, trafik güvenliğini tehlikeye atan unsurlar arasında yer alıyor.

Hemen karşısında tramvay yolu geçiyor

Caddede bulunan yaya geçidinin hemen karşısında tramvay güzergahı bulunuyor. Bu durum, yayaların tramvay geçişlerini doğru zamanda hesaplayarak karşıdan karşıya geçmelerini zorlaştırıyor. Yayalar, tramvayın geçişinden hemen sonra hızla hareket etmek zorunda kalıyor, bu da olası kazalara davetiye çıkarıyor.

Burası Talas'ın En Tehlikeli Caddesi!

Görüş alanı kısıtlı

Cadde, kıvrımlı bir yapıya sahip olduğundan, yolun kenarına park eden büyük araçlar nedeniyle görüş alanı ciddi şekilde kısıtlanıyor. Yayalar, yolun karşısına geçmek istediklerinde, karşıdan gelen araçları görmek için istemeden de olsa yolun ortasına doğru yürümek zorunda kalıyor.

Kör nokta hesaba katılmıyor

Ayrıca yolda hız sınırına uyulmuyor. Sürücüler, yolun kıvrımlı yapısını ve park eden araçlar nedeniyle oluşan kör noktaları hesaba katmadan hız yaparak geçiş yapıyor. Yaya geçidinin hemen yanında duraklayan servis araçları ise hem trafik akışını engelliyor hem de yayaların güvenli geçişini zorlaştırıyor. Özellikle iş çıkış saatlerinde yoğunlaşan trafik, bu caddeyi daha da tehlikeli hale getiriyor.