Burs Alan Öğrencilere Kara Haber!

Ekonomik verilerdeki değişimler, öğrenci burslarını da etkiledi. İğneden, ipliğe her şeyde fiyat değişimleri yaşanıyor. Öğrencilere iş insanları, dernekler, vakıflar tarafından verilen burslarda ekonomik şartlara uygun iyileştirmeler yapılmazken yeni dönemde burs verilecek öğrenci sayısında da azaltmaya gidiliyor.

Burs Alan Öğrencilere Kara Haber!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri hayırseverliği ile bilinen bir şehir olarak ön plana çıkıyor ancak ekonomik şartlar hayırseverlerinden elini kolunu bağlıyor. Kayseri’de bu sene birçok iş insanı geleneksel olarak verdiği öğrenci burslarının sayılarını azaltmaya giderken, miktarlarda beklenen artışları gerçekleştirmedi. 

Ortalama Burslar 2000 TL 

Öğrencilere verilen burslar ise genel olarak 2000 TL seviyesinde değişiyor. Kredi Yurtlar Kurumu tarafından ise öğrencilere verilen miktarla orantılı olarak özel vakıf ve derneklerin bursları güncelleniyor. Ancak vakıf ve dernek bursları özellikle burs verecekleri öğrencilere talep ettikleri belgeler ile gereksiz evrak yükü oluşturuyor. Öğrenciler ise genellikle KYK tarafından sağlanan burs ve kredi olanaklarına başvuruda bulunuyor.

Burs Alan Öğrencilere Kara Haber!

KYK Burs- Kredi Tutarı Güncellenecek Mi?

KYK Burs- Kredi tutarının 2025 yılından itibaren güncellenerek yılbaşında asgari ücrete yapılacak zamla orantılı bir seviyede iyileştirme yapılması bekleniyor.