'Büyük Taarruzun 98'inci yıl dönümünde Türkiye tehdit altında'

CHP Kayseri İl Başkanı Büyük Taarruz Zaferi'nin yıl dönümü ile ilgili yazılı açıklamada bulundu.

'Büyük Taarruzun 98'inci yıl dönümünde Türkiye tehdit altında'

 Açıklamasında, 26 Ağustos 1922’den bu yana Türkiye’nin, tam bağımsız, özgür, demokratik, halkçı ve laik bir ülke olarak yoluna devam ettiğini belirten Özer, “Bugün, bağımsızlığımıza ve özgürlüğümüze kast edenlere karşı bir halkın geleceğine topyekûn sahip çıktığı mücadelenin taçlandığı gündür. Büyük Taarruz’un 98’inci yıl dönümünü kutluyor, ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyoruz. Emperyalizme karşı, o gün konulan irade bugün de yolumuzu aydınlatıyor. Bugün de ekonomisiyle, tarımıyla, sanayisiyle güçlü; işçisi, memuru, çiftçisiyle mutlu bir ülke mücadelemizi bu iradenin ışığıyla sürdürüyoruz.” dedi.

“EKONOMİDE HATALI POLİTİKALAR İZLENİYOR”

Büyük Taarruz’un 98. yıldönümünde ülkenin ekonomik bağımsızlık tehdidi altında olduğunu savunan Özer, “Ekonomide izlenen hatalı politikaların ve iktidarın kurduğu düzenin sonucunda çıkan buhranın ağır faturası vatandaşlarımızın sırtına yüklenmekte, ekonomik bağımsızlığımız günden güne kaybedilmektedir. Bu yükü en çok omuzlayan kesimlerden biri de kuşkusuz çiftçilerimizdir, hayvancılıkla geçinen yurttaşlarımızdır.” diye konuştu.

“TÜRKİYE YÖNETİLMEMEKTE, SAVRULMAKTADIR”

Ülkenin ekonomik bakımdan tehdide savrulmasının en önemli nedeninin izlenen yanlış tarım politikaları olduğunu belirten Özer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye yönetilmemekte, Türkiye savrulmaktadır. Saray ve ahalisi, ekranlardan her gün pembe tablolar çizmekte, fakat bu pembe tablolar milletimizin mutfağındaki boş tencereyi doldurmamaktadır. Yitirdiğimiz bağımsızlığımız Türkiye’yi emperyal güçlere teslim etmekte, egemen güçler arasında oradan oraya savurmaktadır.”

“30 AĞUSTOS’U KUTLAYACAĞIZ”

Özer, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı, Kovid-19 tedbirleri kapsamında yurdun her köşesinde kutlayacaklarını belirterek sözlerine son verdi.