Büyük tahmin! Yüzde 25 zam gelebilir

Milyonlarca çalışanın en çok merak edilen konularının başında gelen 2025 yılı asgari ücret zammıyla ilgili çeşitli tahminler ortaya atılıyor. Asgari ücretinin 25 bin TL'ye çıkabileceği söylentiler artarken, uzman isimler sadece bir tahminde toplandı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Büyük tahmin! Yüzde 25 zam gelebilir
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milyonlarca çalışanın en çok merak edilen konularının başında gelen 2025 yılı asgari ücret zammı ile ilgili tahminler hızla artıyor. Ekonomist Noyan Doğan, 2025 yılı asgari ücret artışına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu ve yüzde 45 oranında zam beklediğini açıkladı.

‘25 bin TL olabilir’

Doğan; ‘Yüksek enflasyon, ekonomik getiriler ve küresel piyasalardaki para birimi göz önünde bulundurularak, 2025'teki asgari ücrette ciddi bir artış hedefliyorum. Yüzde 45'lik bir artış, asgari ücretin enflasyonun altında kalması adına kritik bir adım olacak’ diye belirtti. Bu artışın gerçekleşmesi halinde asgari ücretin 25 bin TL'ye yükselmesi bekleniyor.

Ara zam olacak mı?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu yılın son çeyreğinde açıklanacak enflasyonun göz önünde bulundurularak yeni asgari ücreti belirleyecek. Özellikle yılın son kısmından açıklanacak enflasyonun toplamı, asgari ücret zammı için belirleyici olacak. Geçtiğimiz yıllarda pandemi döneminde uygulanan ara zamlar, asgari ücretliler için önemli bir destek olmuştu. Ancak 2024 yılında ara zam uygulaması yapılmadı ve bu durum çalışanlar arasında hayal kırıklığına neden oldu. 2025 yılı için de benzer bir ara zam yapılması beklenmiyor.