Büyükşehir'den Kayseri'ye 28 kitap

Büyükşehir Belediyesi, basımını sağlayarak tanıttığı kitap envanterine Kayseri mahallelerini tanıtan 28 adet daha kitap ekledi.

Büyükşehir'den Kayseri'ye 28 kitap

60 yazarın 28 adet kitaba imza attığı 'Bir Nefeste Kayseri' adlı koleksiyon tanıtım toplantısı Hunat Kültür Merkezi'nde yapıldı. Gerçekleşen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, eski Büyükşehir Belediye Başkanı Şükrü Karatepe, Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, yazarlar ve davetliler katıldı.

BÜYÜKŞEHİR TOPLAM 127 ESERE ULAŞTI 

Düzenlenen tanıtım toplantısında Kayseri mahallelerini anlatan 28 kitap hakkında bilgiler veren Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Durukan, Büyükşehir Belediyesi'nin bastırdığı kitap sayısının bu 28 eserle birlikte toplam 127 adet olduğunu dile getirerek, Büyükşehir'in adeta bir yayınevi gibi çalıştığını bildirdi. Bugüne kadar Türkiye'de ilk defa yayınlanmış olan belediye ansiklopedisini de Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin bastırdığını sözlerine ekleyen Durukan, kitapların Kayseri'nin tanıtılmasında rol alacağını da bildirerek sözü eski Büyükşehir Belediye Başkanı Karatepe'ye bıraktı.

Kitapların çıkarılmasında emeği olan Karatepe ise, Kayseri Büyükşehir'in marka belediye olduğunu ifade ederek başladığı konuşmasında Büyükşehir Belediyesi'nin şehrin yayınevi olduğunu söyledi ve 60 yazardan 28 adet kitap çıkarıldığını bildirdi. Karatepe, Kayseri'nin mahallelerinin anlatıldığı bu kitapların yeterli olmadığını ve Çandır'ın Gülük'ün, At Pazarı'nın yazılmadan Kayseri'nin anlaşılamayacağını kaydetti. Kale Mahallesi'nin de hala kaleme alınmadığı bilgisini veren Karatepe, yazarlara çağrıda bulunarak Kayseri'nin her mahallesini kaleme almaları temennisinde bulundu.

BAŞKAN'DAN KİTAP VE EĞİTİME VURGU

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise kitabın, eğitimin önemine vurgu yaptığı konuşmasında önemli bilgilere yer verdi. Neden çocuğumuzun bir mühendis, mimar olmasını isteyip de dindar olmasını, Müslüman olmasını bunlara kıyasla istemediğimizi sorgulayan Başkan Özhaseki, dinin de eğitimle daha iyi anlaşılacağını, eğitimli, okuyan bir insan ile eğitimsiz bir insanın dine, hayata bakış açısı arasında dağlar kadar fark olduğunu vurguladı. Vatandaşlara okuma tavsiyesinde bulunan Başkan Özhaseki, raylı sistemdeki kitaplık uygulamasına da değinerek vatandaşlara, "Oradan kitap alıp okumuşsanız, onun işi bitmiştir artık. Getirin yerine koyun. Başkaları da bundan faydalansın" çağrısında bulundu. Kayseri'deki kültür faaliyetlerine de değinen Başkan Özhaseki, Kültür Yolu'nu ve Selçuklu Müzesi'nin de kültürümüzü tanıtmak adına önemli olduğunu belirterek herkesin Selçuklu Müzesi'ni gezmesi ve ecdadımızı tanıması gerektiğini de sözlerine ekledi.

HABER: KAAN AKBAŞ