Büyükşehir'den performans hedeflerine 825 milyon Lira

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin '2016 Yılı Performans Programı'nda hedeflenen performans projelerine toplam 825 milyon TL'lik faaliyet giderinin kullanılmasının planlandığı öğrenildi.

Büyükşehir'den performans hedeflerine 825 milyon Lira

Büyükşehir Belediyesi’nden edinilen bilgilere göre, 2016 Yılı Performans Programı’ndaki İdare Performans Tablosu’nda yer alan bilgilere göre, programda yer alan faaliyet ve projelere 793 milyon 590 bin TL ve genel yönetim gideri olarak da 31 milyon 410 bin TL olmak üzere toplam 825 milyon TL tutarında bir harcama planlandığı paylaşıldı.

93 PERFORMANS HEDEFİ İLE 155 ADET FAALİYET VE PROJE

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin toplam 825 milyon TL tutacağı planlanan 2016 yılı Performans programında, 93 adet performans hedefi ile söz konusu hedeflere ulaşabilmek için yürütülecek olan 155 adet faaliyet ve projenin de yer aldığı kayıtlara geçti. Bu projeler içerisinde ‘ilçelerde toplu konut alanları oluşturmaktan, kentteki yapılaşmaların takibini yapmaya, kent genelinde atık miktarının azaltılmasından, eğitim, seminer ve panel gibi faaliyetlerle kent halkının çevre bilincini geliştirmeye, okul yapım işleri faaliyetinden turistlerin ziyaret edeceği mekan sayısının arttırılması’na kadar pek çok konuda faaliyetler bulunuyor.

PROGRAMDA EN BÜYÜK PAY KIRSAL YOL VE ASFALTINA

Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamaya koyacağı 2016 yılı Performans Programı’nda fondan harcaması yapılacak en büyük pay kırsal mahallerin yol ve altyapı hizmetlerinde standardı yükseltmeye ayrıldığı belirlendi. Kırsal mahallerde yol altyapı, asfalt, trafik levhası, köprü ve menfez yapım hizmetlerini gerçekleştirmek için toplam 825 milyon TL fondan, 75 milyon 535 bin 194 TL’sinin ayrıldığı bildirilirken, bu konuda harcanacak söz konusu harcamanın toplamdan payı ise yüzde 9.16 şeklinde oldu. Bu konudaki harcamaların ardından ise en yüksek pay 66 milyon 68 bin 490 TL ve yüzde 8.01’lik pay ile belediye gelir, gider bütçesini hazırlamak için ayrıldığı, onu da 48 milyon 513 bin 127 TL ve yüzde 5.88’lik pay ile sosyal mekânların inşaat işlerinin yapılmasının takip ettiği dikkat çekti. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ