BÜYÜKŞEHİR'DEN SAĞLIK TURİZMİ ATAĞI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Sağlık Turizmi Çalıştayı, Gevher Nesibe Medresesi-Selçuklu Uygarlığı Müzesi'nde başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, sanayi ve ticaret kenti olan Kayseri'nin bacasız sanayi olan turizmle de anılmasının öncelikleri arasında bulunduğunu söyledi.

BÜYÜKŞEHİR'DEN SAĞLIK TURİZMİ ATAĞI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve iki gün sürecek olan Sağlık Turizmi Çalıştayı, dünyanın ilk tıp fakültesi olarak bilinen ve Selçuklu Uygarlığı Müzesi olarak hizmet veren 800 yıllık Gevher Nesibe Medresesi ve Darüşşifası’nda başladı. Çalıştaya; Kayseri Valiliği, Uluslararası Sağlık Hizmetleri A.Ş., Kayseri Ticaret Odası, Erciyes Üniversitesi ve Anadolu Sağlık Turizmi Derneği de destek verdi. Çalıştaya Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra Vali Şehmus Günaydın, Önceki Dönem Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Sağlık Bakan Yardımcısı Emine Alp Meşe, Önceki Dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıdalar Politikaları Kurul Üyesi Sema Ramazanoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Dr. Gülşen Öztürk, Pakistan ve Moldava Büyükelçiliklerinin yetkilileri, Uluslararası Sağlık Hizmetleri A.Ş. (USHAŞ) Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya, ilçe belediye başkanları, bürokratlar, üniversite rektörleri, meslek odalarının başkanları ve özel hastanelerin yetkilileri katıldı.
 
Çalıştayda bir konuşma yapan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, seçim öncesi dile getirdikleri vaatleri bir bir yerine getirdiklerini belirterek, “Kayseri’mizin sağlık alanındaki imkanlarını dünya ile paylaşmayı ve tabii ki getirisiyle Kayseri’mize ve ülkemize kazanç sağlamayı amaçladığımızı söylemiştim. Bu güzel şehrimizi, Kapadokya'nın güzelliği, Kozaklı Kaplıcaları ve şehrimizdeki değerlerimizle bütünleştirerek turizmde en güzel noktalara getireceğiz” dedi.
 
“KAYSERİ’NİN BACASIZ SANAYİ İLE ANILMASI ÖNCELİĞİMİZDİR”
 
Turizmi sadece sağlık alanında değil bir paket anlayışı içerisinde önemsediklerini vurgulayan Başkan Büyükkılıç, “Kayak turizmi, yayla turizmi, kültür turizmi, sağlık turizmi, sportif alandaki yüksek irtifa merkezimizle bir paket anlayışı içinde değerlendirerek, sanayinin ve ticaretin merkezi olan Kayseri’mizin bacasız sanayi ile birlikte anılmasını sağlamak önceliklerimiz arasındadır. Sanayi ve Ticaret Odamızla, Organize Sanayimizle, özel sektörün sağlık imkânlarıyla, gurur kaynağımız olan araştırma üniversitemiz Erciyes Üniversitesi ile birlikte dört üniversitemizle, Cumhurbaşkanımızın şehrimize kazandırmış olduğu 1607 yataklı şehir efsanesi olan Şehir Hastanesi ile sahip olduğumuz imkanlarımızı insanların hizmetine sunacağız. Kazan-kazan politikasıyla bunu hayata geçireceğiz. Hükümetimizin, Bakanlarımızın ve Kayserili olan USHAŞ Genel Müdürümüzün bize en büyük desteği vereceklerine inanıyorum. Kayseri zaten bunu hak ediyor” diye konuştu.
 
ÇALIŞTAYIN SONUÇLARI CUMHURBAŞKANI’NA SUNULACAK
 
Çalıştayda konuşan Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy da sadece dünyanın ilk tıp fakültesi olarak kabul edilen Gevher Nesibe Darüşşifası’nın dahi Kayseri’nin sağlık turizminden daha fazla pay almasının gereği olduğunu dile getirdi. Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış da konuşmasında Erciyes Üniversitesi’nin pek çok alanda ileri derecede sağlık hizmeti verdiğini belirterek, üç yılda 193 Behreynli ve 23 farklı ülkeden 290 hastanın Erciyes Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi gördüğünü söyledi. Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Dr. Gülşen Öztürk ise sağlık turizmine Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çok büyük önem verdiğini belirtti ve çalıştaydan çıkacak doneleri Cumhurbaşkanımıza sunacaklarını kaydetti. Önceki Dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Sema Ramazanoğlu da konuşmasında Türkiye’nin önemli bir sıçrama yapacağını belirtti ve işaret fişeğinin Kayseri’den atıldığını dile getirdi. Ramazanoğlu, çalıştayın başarılı geçmesi temennisinde bulundu.
 
“YENİ BAŞARI HİKAYELERİ YAZACAĞIZ”
 
Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe de konuşmasında ülkemizin sağlıkta dönüşüm projesi ile dünya standartlarını hızlı bir şekilde yakaladığını ifade ederek dünyanın önde gelen sağlık üslerinden biri haline geldiğini söyledi. Sağlık turizminin ülke ekonomisi için önemli bir fırsat olduğunu dile getiren Prof. Dr. Meşe, Kayseri’nin turizm potansiyeli ile Türkiye’nin ender illerinden birisi olduğunu ifade etti ve bu güçlü turizm potansiyelinin sağlık turizmi alanındaki girişimleri destekleyecek bir alt yapı sunduğunu kaydetti. AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ise Kayseri’nin çevresindeki illerle 3,5 milyonluk nüfusa hitap eden bir sağlık kenti olduğunu söyledi ve yaklaşık 4 bin yatak kapasitesine sahip olduğumuzu dile getirdi. Önceki Dönem Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da sağlık turizmi çalıştayının böylesine anlamlı bir mekanda yapılıyor olmasına katkı verenlere teşekkür etti. Vali Şehmus Günaydın da konuşmasında dünyanın hiçbir yerinde yapılan çalıştayın yapıldığı mekanla bu derecede özdeşleşmediğini söyledi. Kayseri’nin pek çok başarı hikayeleri olduğunu ifade eden Vali Günaydın, özellikle turizm alanında yeni başarı hikayeleri yazacaklarını kaydetti. BÜLTEN