Büyükşehrin 'Mobil Beyaz Masa'sı ilgi gördü

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'de ilk olarak hizmete koyduğu gezici beyaz masa hizmetine vatandaşların ilgi gösterdiği öğrenildi.

Büyükşehrin 'Mobil Beyaz Masa'sı ilgi gördü

EN ÇOK ŞİKAYET OTOBÜS ŞOFÖRLERİ HAKKINDA

Hizmete açılalı iki gün olan gezici (mobil) beyaz masa uygulamasına vatandaşlardan şikayetler ulaşırken, gelen şikayetlerin büyük kısmını otobüs şoförlerinin oluşturduğu öğrenildi. Konu ile ilgili bilgiler edindiğimiz mobil beyaz masa görevlileri, şikayetlerin ağırlıklı olarak otobüs şoförleri hakkında olduğu ve şoförlerin otobüsleri çok sarsıcı bir şekilde sürdükleri ile insanlara davranışlarının rahatsız edici olması yönünde bulunduğunu bildirdi.

İKİ GÜNDE BÜYÜKŞEHİR İLE ALAKALI 37 ŞİKAYET

Mobil beyaz masa hizmetinin başlamasında iki günlük bir süre içerisinde Büyükşehir Belediyesi hizmet alanını ilgilendiren toplam 37 şikayetin yapıldığını ifade eden görevliler, bunlar dışında diğer belediyeleri de ilgilendiren şikayetlerin kendilerine yapıldığını ve o şikayetleri de söz konusu belediyelere iletmek üzere ayırt ettiklerini belirttiler. Türkiye’de ilk olan bu uygulamaya vatandaşın ilgisinin yoğun olduğunu kaydeden görevliler, bu uygulamadan da vatandaşın büyük memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.

YALÇIN: “BAZI ŞEHİRLERDEN BU KONUDA TALEP GELDİ”

Konu ile ilgili bilgilerini aldığımız Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Basın Danışmanı Osman Yalçın ise, ikisi ayrı olan ancak temelde vatandaşların sorunlarını giderme noktasında aynı amaca hizmet eden mobil beyaz masa ve kent timi uygulamalarının, sadece vatandaşlar tarafından beğenilmediğini, Türkiye’de ilk olan bu uygulamanın Denizli ve bunun gibi diğer bazı illerden de kendilerine bu hizmetleri nasıl uyguladıklarını öğrenme yönünde talepler geldiğini ifade etti. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ