Buzdolabına 1 TL Koymadan Tatile Çıkmayın!

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte tatil sezonu başladı. Tatile gidecekler için en önemli sorunlardan biri elektrik kesintileri oluyor. 'Elektrikler uzun süre kesilir mi?' şüphesiyle tedirgin olanlar için işte çözüm… Buzdolabına 1 TL koymadan tatile çıkmayın! Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Buzdolabına 1 TL Koymadan Tatile Çıkmayın!

Yaz aylarının gelmesi ile tatil planları yapıldı. Tatile gideceklerin en büyük endişelerinden biri de elektrik kesintileri oluyor. Tatil boyunca evdeki yiyeceklerin bozulmaması için birçok kişi farklı yöntemler arıyor. İşte bu konuya etkili çözüm, ‘Buzdolabına 1 TL koymak’…

Tatil planları yaparken, elektrik kesintilerinin olası zararlarını göz önünde bulundurmak gerekiyor. Özellikle yaz aylarında ani elektrik kesintileri buzdolabında saklanan gıdaların bozulmasına ve erimesine sebep oluyor. Elektrikler geldiği zaman bozulan yiyecekler tekrar donarak sağlık açısından riskli hale geliyor. Elektrik kesintisi sırasında buzdolabının ne kadar süre elektriksiz kaldığını bilmek ise çoğu zaman mümkün olmuyor. Bu konuda devreye ‘Buzdolabına 1 TL koymak’ yöntemi giriyor.

Buzdolabına 1 TL Koymadan Tatile Çıkmayın!

Buzdolabına 1 TL Koyunca Ne Oluyor?

Tatile çıkmadan önce kolaylıkla yapılabilecek bu yöntemle, buzlukta bulunan gıdaların hala sağlıklı olup olmadığını anlayabileceksiniz. Yöntem ise oldukça basit bir şekilde yapılıyor. Bir bardağı su ile doldurup, bu suyu dondurun. Donan suyun üzerine 1 TL parayı koyun. Bardağı tekrar dondurucuya yerleştirin. 

Buzdolabına 1 TL Koymadan Tatile Çıkmayın!

Siz tatildeyken uzun süreli bir elektrik kesintisi yaşanırsa dondurucudaki buz eriyecek ve 1 TL madeni para bardağın altına doğru inecektir. Tatilden döndüğünüzde 1 TL bardağın altında ise bu uzun süre elektrik kesintisi olduğunu, yiyeceklerinizin önce çözülüp, sonra tekrar donduğunu gösterir. Bu da yiyeceklerin bozulma riskinin yüksek olduğu anlamına gelir.