Buzluğa girecek kurabiye tarifi - Pratik kurabiye tarifi - Türk mutfağı

Sizde aniden gelen misafirleriniz için buzluğa atılacak lezzetler mi arıyorsunuz? işte bu tarif hem pratik hem tamda buzluğa atılıp aniden gelen misafirlerinize çıkardığınızda taze yapılmış gibi çıkacak olan neskafeli kurabiye tarifi. Tarifin detayları ve püf noktaları haberimizde...

Buzluğa girecek kurabiye tarifi - Pratik kurabiye tarifi - Türk mutfağı

Kadınlar yoğun iş tempolarının arasındaki ilk fırsatta dondurucularına pratik tariflerle pasta börek yapıp koymak istiyor. Hangi tarifin buzluğa girdiği ise merak konusu oluyor. 

Ani gelen misafirlerinize buzluktan çıkardığınızda kimsenin buzluktan çıktığını anlamayacağı neskafeli kurabiye tarifini sizler için derledik.

Kurabiye malzemeleri

- 1 yumurta

- 1 bardak sıvı yağ 

- 1 bardak toz şeker 

- 1 bardak kırılmış ceviz 

- yarım bardak damla çikolata 

- 1 yemek kaşığı neskafe 

- kabartma tozu 

- vanilya 

- un

 Kurabiye yapılışı 

- malzemeleri yoğurma kabına alıp kulak memesi yumuşaklığında yoğurun

- cevizi ve neskafeyi en sona bırakın 

- ceviz ve neskafeyi de eklediğiniz hamuru tekrar yoğurup ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın 

- yağlı kağıt serilmiş fırınınıza ceviz büyüklüğünde aldığınız parçaları hafif yatsılayarak dizin 

- önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dk pişirin 

püf noktaları 

- buzluğa koyacağınız kurabiyelerin tam soğumuş olmasına dikkat edin 

- buzluğa koyacağınız kurabiyelerin hiç hava almayacak şekilde bir saklama kabına koyun. Gerekirse saklama kabını bir buzdolabı poşetine geçirin 

- buzluktan çıkardığınız kurabiyeleri çözülmesini beklemeden bir servis tabağına alın 

- yaklaşık 3-6 ay taze bir şekilde saklayabilirsiniz

- afiyet olsun.