Cadde isimleri ders konusu oldu

Geçtiğimiz günlerde Erciyes Üniversitesi'nin (ERÜ) Rektörlük önüne tarihe mâlolmuş bilim ve devlet adamlarının isminin verilmesi haberini vermiştik.

Cadde isimleri ders konusu oldu

Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Büyükşehir Belediyesi Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) yetkililerinden, bu çalışmanın öğrenciler tarafından yapılan bir ders konusu olduğu bilgisi verildi.

CADDE VE SOKAK İSİMLERİ DERS KONUSU OLDU

Söz konusu uygulamanın haberinde normalde üniversitenin cadde ve sokak isimlerinin verilmesinde söz sahibi olan kurumun Büyükşehir Belediyesi olduğunun bilindiğini, ancak isimlerin verilmesi konusunda ise ERÜ'nün mü yoksa, Büyükşehir Belediyesi'nin mi rolü olduğunun merak konusu olduğunu belirtmiştik. Konuyla ilgili bilgilerine başvurduğumuz Büyükşehir Belediyesi Coğrafi Bilgi Sistemleri Müdürü Emre Yaylagül, bu konuda Erciyes Üniversitesi ile iletişime geçtiklerini ve üniversiteden yapılan açıklamada öğrencilerin ders için bu çalışmayı yaptıklarının bilgisini vererek, bu uygulama ile öğrencilerin ayrıca cedde ve sokak isimlerinin verilmesinde halkın tepkilerine başvurmayı, verilen isimlerin tasvip edilip edilmediğinin ölçülmesinin ve örnek bir çalışma yapmanın hedeflediğini de kaydettiklerini söyledi.
  
SON SÖZÜ BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ SÖYLEYECEK

Erciyes Üniversitesi’nde öğrencilerin ders konusu ve cedde ile sokaklara verilecek isimler konusunda halkın tepkilerini ölçmek adına örnek olarak yaptıkları çalışmanın nihayetinde belirleyici olan kurumun Kayseri Büyükşehir Meclisi olduğunu ifade eden yetkililer, Meclis tarafından yapılan bu çalışmaların sonuçlarını da değerlendirebilmesinin mümkün olabileceğini dile getirdi. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ