Çadırda yaşam...

Yahyalı ilçesinde yaşayan 51 yaşındaki Medine Akarsu 3 yıldır çadırda kalarak yaşamını sürdürüyor. Yüzde 62 engeli bulunan Akarsu yetkililere seslenerek 'Beni ölüme terketmeyin' çağrısında bulundu.

Çadırda yaşam...

Yahyalı ilçesinde yaşayan 51 yaşındaki Medine Akarsu’nun evi eski olması sebebiyle göçtü. Maddi imkansızlıklar sebebiyle evini yaptıramayan Akarsu, 3 yıldır evinin önüne kurulan çadırda yalnız yaşıyor. Özellikle kış aylarında çok büyük zorluklar yaşadığını belirten Medine Akarsu yetkililerden yardım bekliyor. 

 

“BİR ÇATI İSTİYORUM”

Yüzde 62 engeli bulunan Akarsu, “Ben çalışamıyorum. Hem yaşım geçti hem de tedavi görüyorum. Böyle yaşamak çok zor. 8 yıldır eşimden ayrı yaşıyorum, 8 çocuğum var ama onların da maddi gücü yok. 2 çocuğum yanımdaydı liseye gidiyor ikisi de. Çocuğumun biri de yüzde 40 engelli. Birini Yahyalı’da yatılı okula, diğerini de Develi’de yatılı okula yerleştirebildim. Onları kurtardım en azından ama ben de bir başıma yapamıyorum artık. İlgili kurumlara başvuru yaptım ancak 2 ay kiramı ödediler sonrasına karışmadılar. Allah kimseyi düşürmesin, bu şekilde yaşamak zor oluyor. Ben Memduh Başkanıma, Valime, Cumhurbaşkanıma sesleniyorum. Duysunlar beni. Evimin yapılmasını talep ediyorum. Bir çatı istiyorum sadece. Daha brandalarımın yenilenmesi lazım onları bile yapamadım. Benim elimden bir şey gelmiyor. En azından onu yaptırabilseydim keşke. Çok dardayım. İlgililerden, yetkililerden, hayırseverlerden yardım ve destek bekliyorum.” diye konuştu.

>>Selma Kan

Çadırda yaşam...
Çadırda yaşam...
Çadırda yaşam...
Çadırda yaşam...