Çalış: 'Sırtımızı millete dayıyoruz'

AK Parti Kayseri milletvekili Havva Talay Çalış, Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

Çalış: 'Sırtımızı millete dayıyoruz'

Gerçekleşen ziyarette Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ ile buluşan milletvekili Çalış, gündeme dair açıklamalarda bulundu. AK Parti Kayseri teşkilatı Kadın Kolları Başkanı Sevilay İlkentapar’ ın da katıldığı ziyarette, parti olarak kendilerinin hiçbir kırmızı çizgisi bulunmadığını ve samimi bir şekilde koalisyon çalışmaları yürüttüklerini dile getiren Çalış, son zamanlarda yaşanan terör olaylarına da değinerek, “Her türlü terörün sonuna kadar karşısındayız. Biz parti olarak gücümüzü milletten alıyoruz, sırtımızı millete dayıyoruz” dedi.

ÇALIŞ’TAN BİRLİK MESAJI

Gazeteciler Cemiyeti’ne gerçekleştirdiği ziyarette açıklamalarda bulunan milletvekili Çalış, ziyarette, terör eylemlerinden dolayı zor günler geçiren Türkiye’nin birlik ve beraberlik içerisinde olmasının gerektiğini dile getirerek, “Türkiye’de yaşayan insanlarımızın hiçbir provokasyona gelmemelerini istiyoruz. Türkiye’de provokatif ortam oluşturulmak isteniyor. Ben vatandaşlarımızın özellikle hiçbir kaosa izin vermemelerini istiyorum. Bizler binlerce yıldır el ele yaşadığımız kardeşlerimizle inşallah yine bir arada yaşamaya devam edeceğiz. Bildiğiniz gibi PKK olaylar çıkartmaya başladı. Bununla ilgili şehitler verdik. Bunlara karşı devletimiz sonuna kadar mücadele edecektir. Ülkemizde milli birlik ve beraberliğin bütünlüğü her zaman önemlidir” şeklinde konuştu. 

SAMİMİYETLE DAVRANDIK, SANDIĞA SAYGI DUYDUK

Gündemin bir başka maddesi olan koalisyon çalışmalarına da değinen milletvekili Çalış, AK Parti olarak hiçbir kırmızı çizgileri bulunmadığını, sandıktan çıkan sonuca saygı göstererek samimiyetle koalisyon hükümeti kurmak için çaba gösterdiklerini ifade ederek, “Bizler hiçbir kırmızı çizgi çizmeden, sandıktan çıkan sonuca saygı gösterdik ve samimiyetle koalisyon hükümeti kurmak için çalıştık. Bunu yapan tek partiyiz. Koalisyon sürecinin sonuna yaklaştık. Koalisyon görüşmelerinin CHP ayağı son görüşmeleri yapıldı. Yapılan çalışmaların sonucu başbakanımıza iletildi. Onun sonuçlarını bekliyoruz. İnşallah vatanımız, milletimiz için hayırlı olmasını diliyoruz. Bizler elimizden geldiğince istikrar sürsün, ekonomi büyüsün istiyoruz” dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİ HER ZAMAN SÜRMELİ

Gerçekleşen ziyarette çözüm sürecine dair sorular gelmesi üzerine ise milletvekili Çalış, “Çözüm süreci bu ülkede her zaman sürmelidir. Ama bizler teröre karşıyız. Çözüm süreci mutlaka sürmeli ve sonunda her etnik grubun hakları diğer etnik grubun haklarına zarar vermeden, demokratik çerçevede sağlanmalıdır. Çözüm sürecinin devamlılığı taraftarıyız. Biz sadece teröre karşıyız” ifadelerinde bulundu.

Gazeteciler Cemiyeti Metin Kösedağ ise yapılan ziyarette, milletvekili Çalış’ı daha önce milletvekili aday adayı olarak Cemiyet’te ağırladıklarını, şu an ise milletvekili olarak kendisini burada karşıladıklarını ifade ederek, “Umarım bundan sonraki süreçte kadın sorunları başta olmak üzere, tüm ülke sorunlarının giderilmesi yönünde çalışmalarınız olur” dedi. Başkan Kösedağ, milletvekili Çalış’a ziyaret için teşekkür ederek başarı dileklerinde bulundu. HABER: KAAN AKBAŞ