Çalışanlar İçin Bir Gün Önceden Hazırlanabilecek Yemek Tarifleri – Pratik Yemek Tarifleri

İşten geldikten sonra hemen mutfakta yemek hazırlamak bazen zor olabiliyor. Ancak çalışanlar için pratik yemek tarifleri, bu süreci daha kolay ve keyifli hale getirebilir. Sizin için derlediğimiz bir gün önceden de hazırlayabileceğiniz birkaç pratik yemek tarifinin detayları haberimizde…

Çalışanlar İçin Bir Gün Önceden Hazırlanabilecek Yemek Tarifleri – Pratik Yemek Tarifleri

Çalışan bireyler için bir gün önceden hazırlanan yemek tarifleri, iş temposu içinde pratik ve lezzetli seçenekler sunar. Yemeği evde yemenin birçok olumlu tarafı var. Bunlardan en önemlisi ev yemeklerinin daha sağlıklı olması. Sağlık açısından olduğu kadar maddi açıdan da evde yemek yemek daha tasarruflu bir seçenektir.

Diğer yandan evde yapılan yemeklerde kilo kontrolü sağlamak ve damak zevkinize uygun yemekler yapmak mümkündür. 
Ancak çalışan bireyler için lezzet, tasarruf ve sağlığın yanı sıra zaman kavramı oldukça önemlidir. Bu nedenle pratik bir yemek tarifi aranmaktadır. Ya pratik bir şekilde hazırlanacak bir yemek yada bir gece önceden hazırlanabilen tarifler çalışan bireyler için arananlar arasındadır. Biz de sizler için pratik tarifleri ve bir gece önceden hazırlancak tarifleri derledik. 

Çalışanlar İçin Bir Gün Önceden Hazırlanabilecek Yemek Tarifleri – Pratik Yemek Tarifleri

Mercimek Çorbası 

Bir gece önceden yapacağınız mercimek çorbası hem dinlenip daha lezzetli bir hale gelecektir hem de 1-2 gün lezzeti bozulmadan tüketebileceğiniz bir tariftir. 

Çalışanlar İçin Bir Gün Önceden Hazırlanabilecek Yemek Tarifleri – Pratik Yemek Tarifleri

Havuç Tarator 

Meze olarak hazırlayacağınız havuç tarator için bir gece önceden havuçları rendeleyip az miktar yağda kavurarak bir saklama kabına alarak dolaba kaldırabilirsiniz. Bir diş sarımsağı tuz ile döverek 4-5 kaşık yoğurt ile harmanlayın ve ardından havuçlarla birleştirin. 

Çalışanlar İçin Bir Gün Önceden Hazırlanabilecek Yemek Tarifleri – Pratik Yemek Tarifleri

Rulo Börek
Hazır yufkalarla hazırlayacağınız bu böreği bir gece önceden sarıp dolaba kaldırabilirsiniz. İşten geldiğinizde fırına vereceğiniz börek siz masayı hazırlayana kadar pişecektir. 

1 çay bardağı süt ile 1 adet yumurtayı çırpın ve yufkayı serin. Hazırladığınız sıvı karışımı yufkaya sürüp iç harçtan (peynir maydonoz, patates, yada kıymalı isteğinize göre) koyarak sarın ve dolaba kaldırın. Diğer gün dolaptan çıkardığınız böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp üzerine susam veya çörek otu atarak 180 derece fırında pişirin. 

Çalışanlar İçin Bir Gün Önceden Hazırlanabilecek Yemek Tarifleri – Pratik Yemek Tarifleri

Zeytin Yağlı Biber Dolması 

Bir gece önceden hazırladığınız biber dolmaları lezzetleri bozulmadan diğer gün tüketilecekler arasındadır.

- 2 adet kuru soğan

- 1 su bardağı pirinç

- 2/1 tatlı kaşığı tarçın

- 1 tatlı kaşığı karabiber

- Yarım demet maydanoz

- 1 tatlı kaşığı kuru nane

- 1 tatlı kaşığı şeker

- 1 adet büyük boy domates

- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz

İç malzemesi için kuru soğanları ince yemeklik doğrayın ve yarım çay bardağı zeytinyağında kavurun. Kavrulmuş soğanlara rendelenmiş 1 adet domates ekleyin ve karıştırın. Yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinçleri ilave ederek hafifçe kavurun. Diğer tüm baharatları ekleyin ve son olarak ince kıyılmış maydonozu da ekleyin ve biberlerin içine doldurun. İç harcı biberlere tepeleme doldurmamaya dikkat edin pişince şişebilecekleri alan bırakın. Uygun bir tencereye doldurun, üzerlerine yarım çay bardağı kadar zeytinyağı gezdirin ve biberlerin yarısına gelecek kadar su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp pirinçler yumuşayana kadar, yaklaşık 20-25 dakika kaynatın. Pişen dolmaları soğuyunca dolaba kaldırıp diğer gün tüketebilirsiniz. 

Çalışanlar İçin Bir Gün Önceden Hazırlanabilecek Yemek Tarifleri – Pratik Yemek Tarifleri

Karnabahar Kızartması 

Bir gece önceden haşlayıp dolaba koyacağınız karnabaharı diğer gün pratik bir şekilde kızartıp tüketebilirsiniz. 

-1 adet karnabahar 

-1 su bardağı un 

-2 yumurta 

-1 su bardağı süt 

-Tuz 

Karnabaharları yıkayıp sert kısımları ayırarak küçük parçalara bölüp bir tencerede su ve tuz ile haşlıyoruz. Haşlanma süresini çok uzun tutmamaya özen göstermeliyiz ki dağılmasın. Haşlanan karnabaharları süzüp bir saklama kabına alıyoruz ve dolaba kaldırıyoruz. Diğer gün un, süt ve yumurtayı çırpıyoruz. Tuz da eklediğimiz karışıma karnabaharları bulayıp tavada kızartıyoruz. Servis sırasında üzerine sarımsaklı yoğurt dökebilirsiniz.

Afiyet olsun.